23948sdkhjf

Stor pågang på Norges største karrieremesse for yrkesaktive

På én uke er det over 1000 deltagere som har meldt seg på Global Forums online karrieremesse, og det er forventet at 2000 kommer til å være innom messen
Nav lanserte nylig tall som viser at det er varslet kutt i 36.357 oljejobber i dette landet. Det er lenge siden Norge har hatt så mange godt kvalifiserte arbeidssøkende samtidig – og da kan nye arenaer for å sette arbeidssøker og arbeidstaker i kontakt med hverandre være kjærkomment.

Global Forums er initiativtaker bak Norges første online karrieremesse. I våres ble det arrangert en global messe, mens selskapet 1. september i år er vertskap for en online karrieremesse rettet mot det skandinaviske markedet. Det er blant andre NITO glad for.

- Arbeidsmarkedet har endret seg for mange av våre medlemmer, og det er ikke bare bare å finne seg en ny jobb for alle, sier Trond Markussen, President i NITO.

- I en tid da mange får jobb via etablerte relasjoner er det bra med en ny tjeneste som en online karrieremesse der også erfarne arbeidstagere kan komme i kontakt og dialog med potensielle arbeidsgivere, på tvers av regioner og bransjer.

Over 30 arbeidsgivere
En online karrieremesse gir arbeidssøkere mulighet til å komme i kontakt med en lang rekke arbeidsgivere. Arbeidsgiverne har en virtuell stand med nedlastbare brosjyrer og filmer i tillegg til at den er bemannet med ansatte som kan kontaktes via en chat-funksjon og e-post. På denne første skandinaviske online karrieremessen vil arbeidssøkere finne over 30 arbeidsgivere, blant andre Statens vegvesen, DNV GL, Skanska, Statkraft, Kongsberg Gruppen, Avinor, DNB, Nordea og FMC Technologies.

Daglig leder Bjørn Christian Nørbech i Global Forums som arrangerer karrieremessen sier mottagelsen i Norge har vært over all forventning.

– Selv om oljenæringen bærer preg av nedskjæringer for tiden er det mange andre bransjer som søker etter kvalifisert arbeidskraft. Antall utstillere på høstens messe viser at vårt supplement til arbeidsmarkedet har vært sårt tiltrengt.

På én uke er det over 1000 deltagere som har meldt seg på og det er forventet at 2000 kommer til å være innom messen den 1 september. Det gjør at denne online karrieremessen blir den største messen for yrkesaktive og studenter i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063