23948sdkhjf

Cobitek vokser og har sikret seg ny storkontrakt

De to som startet automasjonsbedriften Cobitek i Vikersund, mistet jobbene i Elko da Schneider Electric la ned fabrikken på Åmot. Nå teller bedriften seks ansatte.

Og flere skal de bli.

Ifølge Bygdeposten er Cobitek på jakt etter sin sjuende ansatte.

Nye og større lokaler

Det er gått fem år siden Stig Hølen og Vegard Strandbråten etablerte Cobitek i Modum kommune. Begge hadde fartstid fra Elkos fabrikk på Åmot i kommunen. Men den fabrikken ble lagt ned.

Nå har Cobitek flyttet inn i nye og større lokaler i Vikersund Næringspark, der det er mulgheter for å vokse videre.

– Her har vi 1.100 kvadratmeter å boltre oss på. 200 av disse er kontorer, resten er produksjonshaller. Det er helt fantastisk å ha så mye plass, sier Stig Hølen.

Cobitek er en innovativ totalleverandør innen automasjon, og konstruerer og bygger spesialtilpassede produksjonsmaskiner, helt etter kundens ønske.

I begynnelsen var det altså bare de to, men omsetningen og antall ansatte har økt sakte men sikkert siden etableringen for fem år siden. Nå er de seks ansatte, og er på jakt etter den sjuende.

Avdeling for sveising og dreiing

- Vi får stadig flere oppdrag, og vi har planer om vekst. Det er også derfor vi har bygget såpass stort. – Vi har egen mekanisk avdeling med sveising og dreiing. Så har vi montering, programmering, alt som hører til et moderne automasjonsfirma. Vi har bygget totalt tre haller, forteller den daglige lederen til lokalavisa.

Nylig inngikk Cobitek en større kontrakt med et firma fra Sigdal, som jobber med utvikling av våpen. Våpenindustrien er som kjent en viktig bransje i disse dager og i framtiden.

- Vi tenker at ikke alle pengene her trenger å ligge igjen på Raufoss eller Kongsberg. Noe kan også komme oss til gode, sier Hølen med et smil.

Gjør fortsatt jobb for Elko

Hølen og de andre ansatte i Cobitek har fortsatt kontakt med sin gamle arbeidsgiver Elko – i Tyskland. Flere ansatte ved fabrikken i Åmot var med og fikk den nye fabrikken i Tyskland i gang, og fortsatt er den noen fra Cobitek som er i Tyskland som jobber med oppdatering av maskiner der. Den jobben vil vare ut 2024.

Kilde: Bygdeposten

Cobitek

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094