23948sdkhjf

TESS bikket seks milliarder i fjor

Dermed økte omsetningen med 15,7prosent i fjor.

Og det meste av omsetningen skyldtes organisk vekst.

- Vi er svært godt fornøyde med fjorårets utvikling. Vi kjøpte opp tre selskaper med en samlet omsetning på rundt 100 millioner kroner, så den største økningen i fjor er organisk, sier TESS-gründer Erik Jølberg.

Handlet mye under pandemien

- Vi opplever en positiv utvikling, mens det ser ut til at andre sliter noe mer, sier den 82 år gamle liungen. Han tror noe av årsaken til at TESS gjør det så godt ligger i at de er blitt så store at de får gode avtaler med leverandørene, og at de under hele koronapandemien handlet mye varer, noe som leverandørene setter stor pris på.

TESS er eid av en stiftelse, noe som Jølberg ser på som svært gunstig, og avgjørende for at de gjør det så godt. Stiftelsen har mer enn 1 milliard på bok.

Ingen Sveits-planer

- Jeg har derfor ingen planer om å flytte utenlands eller flytte fra Lier, der vi har vårt hovedkontor, sier Jølberg, og legger til at målsetningen er at selskapet i løpet av et par år skal passere 10 milliarder kroner i omsetning.

- Vi skal gjøre nye oppkjøp, uten at jeg kan si noe mer konkret om dette. Men vi er samtaler med en til fire nye selskap om oppkjøp, men mye tilsier at veksten også de nærmeste årene vil være organisk, fortsetter han. Jølberg tror på noen gode år i energi-segmentet framover, samtidig som ubemannede løsninger for lagerdrift ved hjelp av RFID-teknologi og samarbeid med Aker BP om ubemannede bunkringslosninger for offshoreinstallasjoner gir vekst og utvikling for selskapets engineeringsavdelinger.

- I tillegg kan jeg opplyse at fakturering i april fører til nye solide rekorder både med hensyn til omsetning pr. måned og pr. arbeidsdag grunnet store leveranser av engineeringstjenester og komponenter til subseainstallasjoner.

Om lag 200 millioner omsettes utenfor Norges grenser, og man har nå investert 50 millioner kroner i Brasil , der man bygger en ny avdeling. Her vil det være 100 ansatte.

I tillegg til Brasil, har TESS virksomhet i USA, Singapore, Spania (Kanariøyene), Skottland (Aberdeen) og Danmark. Av selskapets totalt 1400 ansatte, er det 300 som har sitt daglige virke utenfor Norge.

Vekst innen alle segment i alle markeder

Lars Petter Hauge, som er direktør for entreprenørsegmentet hos TESS, sier at det er vekst i alle fem markedssegmentene som TESS opererer i: entreprenør, energi, offentlig, industri og havbruk. Vei og Anlegg er det neststørste segmentet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094