23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen med 26 prosent økning i første kvartal

Inntektene til Kongsberg Gruppen (KOG) endte på 11,45 milliarder kroner i første kvartal.

I samme kvartal i fjor var inntektene på 9,09 milliarder kroner, noe som betyr at KOG hadde en økning på 26 prosent i første kvartal i år.

– Vi har levert et kvartal med vekst og gode resultater. De viktigste nøkkeltallene utviklet seg i den retningen vi har forutsett og vi har, med god ordreinngang og økt ordrereserve, lagt grunnlaget for fortsatt positiv utvikling i årene fremover, sier konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy i en pressemelding.

Driftsresultatet steg til 1,46 milliarder kroner fra 1,02 milliarder, mens resultatet før skatt landet på 1,43 milliarder kroner – opp fra 988 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Sterk vekst i alle forretningsområdene

Det var god vekst i alle forretningsområdene i 1. kvartal sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2023. Veksten var størst i Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace (KDA), som økte driftsinntektene med henholdsvis 778 og 1 394 millioner kroner.

Samlet signerte konsernet ordrer for over 12,7 milliarder kroner i første kvartal og økte ordrereserven til 90,2 milliarder kroner.

Ordrereserven vokser og missilkapasiteten blir ytterligere utvidet

Missildivisjonen i Kongsberg Defence & Aerospace vil i løpet av andre kvartal påbegynne overflyttingen av missilproduksjonen til nye og moderne fasiliteter. Ordrereserven i divisjonen er nå i underkant av 35 milliarder kroner, noe som legger til rette for fortsatt betydelig vekst fremover. KOG annonserte i mars at det vil investeres ytterligere 640 millioner kroner i økt produksjonskapasitet for missiler. 

– Behovet for ytterligere økt produksjonskapasitet er en bekreftelse på at beslutningen som ble tatt om utvikling av nytt sjømålsmissil i 1995 har blitt en suksess. Vi har allerede skalert produksjonen opp betydelig i eksisterende fasiliteter og med den nye fabrikken vil vi være i stand til å levere større volumer mer effektivt. Dette er nødvendig da vi ser betydelig merpotensiale utover de kontraktene vi allerede har sikret, sier Håøy.

Vil fortsette veksten og levere solide resultater

– Aktivitetsnivået og resultatene vi leverte i årets første kvartal bygger på en kombinasjon av flere tiårs målrettet satsing, evne til å gripe muligheter, tilpasninger og prioriteringer. Vi vet at valgene vi tar i dag er retningsgivende for både oss og generasjonene som kommer etter oss. Dersom verden skal løse sine sikkerhets- og suverenitetsutfordringer og samtidig nå ambisjonen om «net zero» innen 2050 må endringer skje raskere. Teknologi er løsningen på mange av utfordringene og KOGs ambisjon er å være en viktig bidragsyter til denne omstillingen. Vi opplever sterk etterspørsel og stor tillit fra våre kunder. I tillegg har vi en rekordhøy ordrereserve. Dette gjør meg trygg på at vi vil fortsette veksten og levere solide resultater også i 2024, avslutter Håøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094