23948sdkhjf

Aker Solutions oppgraderer Mongstad-raffineriet for Equinor

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig kontrakt av Equinor for å oppgradere avløpsrenseanlegget og redusere miljøbelastningen fra Mongstad-raffineriet.

På det meste skal 500 personer være sysselsatt i prosjektet i Mumdai i India og i Norge.

Det skriver Aker Solutions i en pressemelding.

-Equinors mål er å redusere utslippene betydelig fra Mongstad-raffineriet. Dette samsvarer med vårt mål om å gjøre våre kunder i stand til å øke effektiviteten og minimere utslippene i sine operasjoner, og sikre trygg og ansvarlig produksjon, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions’ livssyklussegment.

Totalansvar for prosjektet

Aker Solutions vil ha ansvaret for prosjektledelse, prosjektering, innkjøp, konstruksjon og installasjonsarbeid og igangkjøring i en EPCIC-kontrakt.

Mongstad spiller en viktig rolle i distribusjonen av norsk olje og gass, med en lang produksjonshorisont fremover.

Aker Solutions’ ingeniørkontor i Bergen vil være hovedstedet for prosjektledelse, prosjektering og innkjøpsarbeid. I tillegg vil Aker Solutions' Mumbai-kontor være involvert i prosjektering. Prefabrikasjons- og monteringsarbeid skal utføres fra Egersundtunet, mens Stord-tunet skal ha ansvar for å skaffe anleggspersonell til Mongstadtomta. Prosjektet vil sysselsette over 500 ansatte på det meste.

Starter umiddelbart

Prosjektet starter umiddelbart og forventes ferdigstilt i fjerde kvartal 2026.

Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i andre kvartal 2024.

Aker Solutions vil ikke opplyse konkret hva kontraktsverdien lyder på, men definerer en betydelig kontrakt på mellom 2,5 og 4,0 milliarder kroner.

Mongstad-raffinieriet:

Mongstad-raffineriet, som ligger 70 km nord for Bergen, er tett integrert med en oljeterminal knyttet til flere oljefelt i Nordsjøen. Den har også grensesnitt med råoljetankere som ligger til kai i havnen. Raffineriet har anlegg for avløpsvannbehandling (WWTP) som er designet for å behandle vann fra raffineriet, «offsite»-kilder og oljeterminalen.

Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078