23948sdkhjf

Bergen Group selger de resterende 30 prosent av aksjene i Noryards

Bergen Group inngår en avtale med Calexco S.a.r.l. om salg av de resterende 30 prosent av aksjene i NorYards for en pris på 4 millioner dollar. Gjennomføring av transaksjonen er forventet å finne sted innen utgangen av august 2014.
Salget av minoritetseierskapet i NorYards AS (tidligere Bergen Group sin skipsbyggingsdivisjon) vil generere et regnskapsmessig tap som blir hensyntatt i Bergen Group sine regnskap for 2. kvartal 2014.

Konsernsjef Asle Solheim i Bergen Group er fornøyd med salget av de gjenværende aksjene i NorYards AS.

-Bergen Group har de siste kvartalene iverksatt flere ulike tiltak for å redusere konsernets engasjement knyttet til skipsbygging. Nå velger vi å selge de resterende aksjene i NorYards AS på et tidligere tidspunkt enn opprinnelig planlagt. Samtidig vil vi i denne uken levere det avanserte offshorefartøyet "North Sea Atlantic" som er det siste nybyggingsprosjektet i regi av Bergen Group. Dermed kan vi nå helt og full konsentrere oss om konsernets fremtidige vekstområder knyttet til offshore og maritim relatert servicevirksomhet, sier konsernsjef Asle Solheim.

Konsernsjef Johannes D. Neteland i NorYards AS er fornøyd med avtalen som innebærer at Calexco blir eneeier av NorYards AS.

-Vi får en internasjonal eier som er dedikert til å videreutvikle NorYards sin posisjon i det internasjonale markedet for bygging av avanserte offshorefartøy og spesialskip.

NorYards AS inngikk i april 2014 sin første nybyggingskontrakt, verdsatt til mer enn 650 millioner kroner. Kontrakten ble tildelt fra NFDS 2 Offshore AS og omfatter utrustning og ferdigstilling av et ny og moderne ankerhåndteringsfartøy. Prosjektet vil bli utført ved NorYards Fosen, og genererer utrustningsarbeid ved verftet fra 3. kvartal i år og frem til levering i 2. kvartal 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094