23948sdkhjf

Statoil: Kraft fra land til hele Utsirahøyden kan koste 20 milliarder ekstra

Et flertall i Energi- og miljøkomiteen presenterte fredag et forslag for Stortinget som legger føringer for kraft fra land til hele Utsirahøyden.
- Saksordfører fra Arbeiderpartiet kommuniserer en intensjon om ikke å skape en situasjon som medfører utsettelse av Johan Sverdrup. Det er viktig for Statoil og utviklingen av Sverdrup-feltet at framdriftsplanen opprettholdes. Ett års utsettelse av Sverdrup vil medføre et nåverditap på 20 milliarder kroner før skatt, skriver Statoil i en pressemelding.

- Statoil vil sammen med partnerne vurdere om det kan være konsekvenser i dette forslaget som kan medføre utsettelse av Sverdrup. Det er uklart hva kravet om å legge kabler mellom installasjonene fra oppstartsfasen av Sverdrup innebærer for det valgte konseptet og framdriften av prosjektet, heter det videre i meldingen fra Statoil.

Kraft fra land til hele Utsirahøyden ligger inne som ett av tre alternativer i konseptvalget for Johan Sverdrup. En to-faset løsning er Statoil og partnernes anbefalte løsning ut fra et industrielt, økonomisk og miljømessig perspektiv.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081