23948sdkhjf

Scana Industrier skal redusere bemanningen med i overkant av 100 årsverk

Konsernet øker omsetningen i første kvartal, men har fortsatt minus på bunnlinjen.
Tidligere i år solgte Scana tre datterselskap til Hitec Vision, for å bedre likviditeten, men Scana Industrier fortsetter å gå i minus, viser kvartalsrapporten.

Også selv om inntektene i Scana Industrier økte fra 413 til 464 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor, ble underskuddet i årets tre første måneder likevel på 13 millioner kroner.

Derfor varsler konsernet at deler av virksomheten i Scana Industrier skal restruktureres. Målet er å få en lønnsom drift.

I kvartalsrapporten nevnes det blant annet at Scana Steel Stavanger har store lønnsomhetsutfordringer.

- Scana Steel Stavanger har hatt en utvikling mot mer olje og gass relaterte prosjektleveranser. Selskapet lyktes med å hente interessante kontrakter innen olje og gass segmentet. Lønnsomheten i disse prosjektene har imidlertid vært krevende og aktiviteten ujevn. Selskapet har fortsatt for lav aktivitet og en meget kortsiktig ordrereserve, heter det i rapporten.

I Scana Steel Stavanger og Scana Steel Søderfors gjennomføres det betydelige kostnadsreduserende tiltak for å ta ned risiko i selskapene, samt sikre drift på et lavere aktivitetsnivå. Selskapene legges nå under Other assets og vil være restruktureringsprosjekt i konsernet.

- Store bemanningsreduksjoner gjennomføres i selskaper med lav lønnsomhet med i overkant av 100 årsverk gjennom første og andre kvartal. Scana Industrier ASA arbeider for å vurdere ulike strategier for forretningsområdene, heter det videre i kvartalsrapporten.

Scana Propulsion
- Markedet for Scana Propulsions kjerneprodukter er fortsatt sterkt konkurranseutsatt, men det er gledelig at første ordre på lenge til et ankerhåndteringsfartøy er vunnet i 1. kvartal 2014. Selskapet har i tillegg en interessant prospektliste med flere ankerhåndteringsfartøy og skip med permanent magnetiske motorer. Markedet for service og reservedeler ventes å få en positiv vekst fremover, skriver Scana.

I Scana Volda skal det gjennomføres kostnadsreduksjoner med forventet årseffekt på cirka 20 millioner kroner i første og andre kvartal. Reduksjonen for 2014 forventes å være cirka 10 millioner kroner.

Scana Propulsion omfatter Scana Volda, Scana Mar-El, samt service og salgskontorer i Polen, Singapore, Kina, Brasil og USA.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062