23948sdkhjf

Høy ordreinngang gir rekordhøy ordrereserve for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen hadde høy ordreinngang og god vekst i 1. kvartal. Konsernet har ved utgangen av kvartalet rekordhøy ordrereserve på 22 milliarder kroner.
Konsernets ordreinngang i 1. kvartal er 4.970 millioner mot 8.565 millioner i samme periode i fjor. Kongsberg Gruppen har ved utgangen av 1. kvartal 2015 en ordrereserve på over 22 milliarder kroner.

- Vi rapporterer en meget høy ordreinngang og fortsetter veksten. Det gir oss en god start på 2015. Konsernets rekordhøye ordrereserve styrker forutsigbarheten i en tid hvor olje og gassmarkedet er utfordrende, sier konsernsjef Walter Qvam.

I årets første kvartal ble driftsinntektene 4.234 millioner kroner mot 3.941 millioner i samme periode i fjor, og EBITDA 486 millioner i forhold til 446 millioner året før.

Kongsberg Maritime
Omsetningen for konsernets største forretningsområde, Kongsberg Maritime, var den høyeste noen gang i ett enkeltkvartal med 2.611 millioner (2.365 millioner). EBITDA er 352 millioner (341 millioner), noe som gir en margin på 13,5 prosent (14,4 prosent). Ordreinngangen i Maritime er den nest høyeste noen gang på 2.975 millioner (3.428 millioner).

- Kongsberg Maritime fortsetter den solide utviklingen med rekordhøy omsetning og tidenes nest høyeste ordreinngang for et kvartal. I tillegg er det spesielt gledelig å se hvor diversifisert den høye ordreinngangen er. Ingen enkelt fartøysklasse utgjør alene mer enn sju prosent av ordreinngangen, sier Qvam.

Fortsatt styrking i utsiktene for forsvar
Konsernets nest største forretningsområde, Kongsberg Defence Systems, hadde et godt kvartal med sterk EBITDA-margin på 12,3 prosent (8,3 prosent). Driftsinntektene i kvartalet er på 1.041 millioner (884 millioner) og EBITDA 128 (73 millioner). Forretningsområdets ordrereserve ved utgangen av kvartalet er på 9.425 millioner.

Driftsinntektene for det andre forretningsområdet innen forsvar, Kongsberg Protech Systems, endte på 369 millioner (434 millioner). EBITDA i 1. kvartal er 14 millioner millioner (79 millioner), som gir en EBITDA-margin på 3,8 prosent (18,2 prosent). Kongsberg Protech Systems har en ordrereserve på 3.935 millioner kroner.

I 1. og 2. kvartal har det blitt signert flere viktige avtaler innen forsvar, blant annet den så langt største avtalen for leveranser til F-35-programmet, Protector til Storbritannia, samarbeidsavtale om Naval Strike Missile med Raytheon og leveranse av skipsfast utstyr for Naval Strike Missile til Malaysia.

- Det er betydelig økende internasjonal interesse for våre forsvarssystemer. Kongsberg Defence Systems leverer solide marginer og prosjektene leveres på plan. Kongsberg Protech Systems har en attraktiv produktportefølje og høy markedsaktivitet, sier Qvam.

- Utfordrende markedssituasjon innen olje og gass
For konsernets minste forretningsområde, Kongsberg Oil & Gas Technologies, har markedstilpasningstiltakene bidratt til bedrede resultater. Forretningsområdet har driftsinntekter på 243 millioner (271 millioner), og EBITDA på 5 millioner (-18 millioner), noe som gir en margin på 2,1 prosent (-6,6 prosent).

- Det er fortsatt en utfordrende markedssituasjon innen olje og gass, og vi vurderer fortløpende nye tiltak for å tilpasse oss markedet, sier Qvam
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094