23948sdkhjf

Ansatte sies opp ved Aludyne

Flekkefjordsbedriften må si opp mellom 10 og ansatte.

Aludyne produserer bildeler.

Lister24 skriver at bakgrunnen for nedbemanningen skyldes redusert salg av biler i det kinesiske markedet.

Allmøte onsdag

De ansatte fikk vite om oppsigelsene på et allmøte onsdag denne uka, men til tross for dette, ser direktør Lill Hege Hals positivt på framtiden.

- Vi har signert mange kontrakter, og vår engineering-avdeling jobber på spreng med utvikle det vi skal leve av i framtiden, sier hun til Lister24.

Ifølge Proff.no har Aludyne 226 ansatte, og hadde i 2022 en driftsinntekter på 807,6 millioner kroner. 

Flere runder

Bedriften har vært gjennom flere runder med permitteringer og oppsigelser de siste par årene. Senest i november i fjor måtte bedriften måtte bedriften si opp 30 ansatte som følge av et stort underskudd. I september 2022  måtte bedriften permittere ansatte som følge av økte kostnader og færre oppdrag. Også under koronapandemien var det permitteringer ved fabrikken.

Kjente bilmerker

Aludyne Norway produserer solid og lett aluminiumsstøpegods til bruk i bilindustrien med lavtrykkssteøpeteknologien VRC/PRC. På kundelista står kjente bilmerker som Jaguar, Land Rover, BMW, Mercedes, Porsche, Daimler,  Ferrrari og Bentley.

Aludyne ble grunnlagt i 1996 som et underselskap av Alcoa ble et eget selskap i 2010. Selskapet ligger vegg i vegg med Alcoa Lista som leverer deler av råmaterialet til produksjonen ved fabrikken.

Kilde: Lister24 Wikipedia

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094