23948sdkhjf

Brunvoll fremdrift for verdens største seilskip

Chantiers de l’Atlantique har valgt Brunvoll som leverandør av fremdrift Orient Express Silenseas sine nye cruiseskip, som skal bli verdens største seilskip

. Ordren er for leveranse til to skip, samt to ekstra skip som opsjon.

Leveransen fra Brunvoll vil bestå av en twin-screw konfigurasjon med propeller med kontrollerbar pitch og en diameter på 3,9 meter. Propellene er designet for å kunne settes i nøytral seilstiling for å minimere motstand når skipet seiler. Propellene skal ha direkte elektrisk drift hvor Brunvoll skal levere deres Thrust-OD Box som fungerer som et thrustlager med et hydraulisk system for de kontrollerbare propellene. 

Orient Express er kjent som en pionér innen luksusreiser med tog, men har nå satt seg som mål å også erobre de syv hav. Seilskipene vil ha noen imponerende hoveddimensjoner med en lengde på 220 meter, tre seilmaster med en høyde på over 100 meter og et seil-areal på over 1.500 kvadratmeter, samt 54 lugarer med en gjennomsnittsstørrelse på 70 kvadratmeter.

- Dette prosjektet bekrefter at Brunvoll er en av de ledene innen design av effektive fremdriftsløsninger. Våre erfarne og talentfulle hydrodynamikere har jobbet tett sammen med Chantiers de l’Atlantique med utviklingen og evaluering av forskjellige fremdriftsløsninger for disse spektakulære skipene, uttaler Arnfinn Brautaset, salgssjef hos Brunvoll.

Kilde: Brunvoll

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109