23948sdkhjf

10 selskaper valgt ut til Equinors Techstars Energy Accelerator 2019

Equinor kunngjør i dag runde to med globale oppstartsselskaper som er utvalgt til å delta i Techstars Energy Accelerator. Tre norske selskaper skal delta i programmet.

 

De 10 oppstartsselskapene er valgt ut blant hundrevis av søkere fra 42 land. Målet er å framskynde selskapenes utvikling gjennom et intensivt program på 13 uker, der de kan trekke på et globalt nettverk av ekspertise fra Equinor og Techstars samt samarbeidsselskapene KONGSBERG og Capgemini.

– Energibransjen er i rask endring, og disse selskapene er i forkant av den endringen. Det første akseleratorprogrammet i fjor var svært vellykket, så vi gleder oss til å samarbeide med en ny gruppe nyskapende oppstartsselskaper de neste tre månedene. Jeg ser fram til å støtte selskapene, og lære av dem, sier Al Cook, konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling i Equinor.

Akseleratoren holder til i Equinors kontorlokaler i Oslo. De ti oppstartsselskapene kommer dit 9. september.

– Norge har en energiteknologibransje i verdensklasse, og er anerkjent som et globalt energiknutepunkt. Det er åpenbart det ideelle stedet å være for de som arbeider med nyskapende energiløsninger, sier Audun Abelsnes, administrerende direktør i Techstars Energy.

De utvalgte selskapene representerer løsninger innen olje og gass, fornybare energikilder, nye forretningsmodeller og digitalisering. Ved slutten av programmet i desember skal de presentere løsningene sine for Equinor, samarbeidspartnerne og andre mulige investorer på en demodag.

– Kongsberg Digital ønsker å hjelpe verdens bransjer på deres digitaliseringsreise, og vi mener at kontinuerlig nyskaping, kunnskapsdeling og samarbeid er de viktigste suksesskriteriene. Vi ser fram til å samarbeide med de ti beste selskapene, og finne gjensidige fordeler fra Techstars Energy Accelerator 2019, sier Hege Skryseth, konserndirektør i KONGSBERG og direktør for Kongsberg Digital.

– Techstars Energy gir muligheter til å utforske nye ideer som kan endre bransjen vår. Vi ser fram til å samarbeide med årets oppstartsselskaper, og lære av dem, sier Gunnar Deinboll, executive vice president, Capgemini Invent. 

Dette er de 10 selskapene:

Fieldmade, Norge – Sikrer økt beredskap gjennom reservedeler på bestilling.

Fuelsave, Tyskland – Hjelper kunder med å spare energi og penger samtidig som de reduserer miljøpåvirkningen gjennom neste generasjons drivstoffsparende tiltak.

GamY, Tyskland – Øker levetidsverdien av alle batteridrevne apparater gjennom å styre batteriets ytelse ved hjelp av selskapets digitale tvillingløsning.

Navarra Tech, Brasil – Leverer en trading-plattform for energi-tradere i nye markeder.

RagnaRock Geo, Norge – Leverer rask og nøyaktig tolkning av seismiske data gjennom selskapets maskinlæringsprogram.

Salient Energy, Canada – Forbedrer energilagring med tryggere og billigere batterier som varer lenger.

SeeO2 Energy, Canada – Omdanner CO2 til høyverdig drivstoff og kjemikalier gjennom en netto negativ karbonprosess.

Tempus, Storbritannia – Sikrer økonomisk sparing og karbonreduksjon ved å styre og optimalisere etterspørsel for strøm gjennom direkte forbindelse til kundenes lokaler.

Terrapin, Canada – Konverterer spillvarme til verdi og jakter på de 290.000 petajoule med energi som går tapt hvert år.

VesselAdmin, Norge – Tilbyr et digitalt anskaffelsesystem for offshorefartøyer.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125