23948sdkhjf

SE VIDEO: Drone satte ny verdensrekord under vann

Dette er en verdensrekord!Aldri før har en undervannsdrone vært så lenge under havoverflaten.

Saipems Hydrone-R drone har jobbet hele 330 meter under vann på Njord-feltet i 165 dager, og sørger for at alt er i orden rundt undervannsutstyret.

Hemmeligheten bak suksessen på Njord-feltet er en ladeplate. Ladeplaten er på størrelse med et spisebord og står på havbunnen. Dronen setter seg selv på lading når den trenger det, akkurat som en robotstøvsuger eller gressklipper.

Overvåket fra land

Undervannsdronen er fullt overvåket fra Saipems kontrollsenter på land i Stavanger.

Dronen har i oppgave å utføre inspeksjoner og intervensjoner på undervannsressurser, gi informasjon om potensielle farer og til slutt forbedre den generelle integriteten og sikkerheten til Equinors undervannssystemer.

Undervannsdrone

Selskapet bemerket at dronepilotene enten kan kommandere Hydrone-R eller laste opp målrettet oppdrag ombord i kjøretøyet for autonome oppgaver.

Prosjektet det er utplassert for er en del av en 10-årskontrakt signert i 2019 med Equinor. Denne kontrakten hevdes å være den første verdensomspennende servicekontrakten for undervannsdroner som er signert i offshore-energisektoren.

Njord-prosjektet

Hydrone-R er en del av Saipems Hydrone-program, med en flåte av neste generasjons droner og avansert tilleggsutstyr.

Njord-prosjektet vil være stedet for den forestående første lanseringen av Hydrone-W, den fullelektriske tunge undervannsdronen, som vil supplere Hydrone-R for tandemoperasjoner og samtidige undervannsarbeider som er nødvendige for å betjene hele det norske feltet.

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094