23948sdkhjf

Hydro investerer 180 millioner kroner i nytt skrapsorteringsanlegg i Storbritannia

Det gjør selskapet for å øke kapasiteten på lavkarbon-aluminium.

Hydro har besluttet å investere 180 millioner kroner i et topp moderne skrapsorteringsanlegg ved gjenvinningsanlegget i Wrexham, Storbritannia.

Anlegget vil ha kapasitet til å hente og sortere over 30.000 tonn aluminiumskrap årlig, nok aluminium til over 100.000 elektriske kjøretøy.

16 lokale arbeidsplasser

Sorteringsanlegget vil ligge ved siden av gjenvinningsanlegget for ekstrudering av blokker og vil gi 16 nye lokale arbeidsplasser. Ved å introdusere Hydros toppmoderne HySort-teknologi vil Hydro Wrexham kunne øke sorteringsnøyaktigheten og kapasiteten, samt øke muligheten til å resirkulere aluminiumskrap etter forbruk.

- Dette nye anlegget gjør oss i stand til optimalt å sortere et stort utvalg av skrapkvaliteter etter forbruk som hovedsakelig eksporteres ut av Storbritannia i dag, før vi fortsetter til neste trinn i resirkuleringsprosessen. Dette er en vesentlig forbedring i materialflyten som gjør at vi kan møte den økende etterspørselen etter lavkarbon-aluminium som vi ser spesielt innenfor bil-, transport- og bygg- og anleggssegmentene, sier Barry Salisbury, Hydros fabrikksjef i Wrexham.

Reduserer CO2-avtrykket

Bruken av post-consumer aluminiumskrap reduserer CO2-avtrykket betydelig sammenlignet med såkalt pre-consumer, eller prosessskrap, og primæraluminium. Investeringen i sorteringsanlegget på Wrexham er en av flere investeringer for å nå Hydros overordnede ambisjon om å trappe opp vekstinvesteringene innen resirkulering frem mot 2030. Skrotet vil hentes fra lokale skrapleverandører i regionen.

- I Hydro ser vi alltid etter muligheter for å nå våre resirkuleringsambisjoner. Vårt resirkuleringsanlegg i Wrexham er allerede en viktig produsent av høykvalitetsaluminium i det britiske markedet. Med den økende interessen fra europeiske kunder for å kjøpe aluminium med lavt karbon, er dette sorteringsanlegget et logisk neste skritt i å optimalisere resirkuleringsprosessene våre ved å bruke et bredere spekter av post-forbruker aluminiumskrap, sier Ingrid Guddal, leder for resirkulering i Hydro Aluminium. Metall.

Ferdig januar 2026

Byggingen av sorteringsanlegget vil starte høsten 2024, og anlegget forventes å være i drift innen januar 2026.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079