23948sdkhjf

Selskapene overbooker Ofotbanen med vilje – og avbestiller

LKAB mener at selskapet må gjøre alt for å sikre en trygg produksjon.

Som Metal Supply har meldt om ved flere anledninger, er LKAB skarpt kritisk til at tilgjengeligheten på transport på Ofotbanen er begrenset. 

Bedriftens varelager er i ferd med å bli for stort og det fryktes at hundrevis av ansatte kan måtte varsles dersom ingen endring skjer.

Overbooker

Nå melder vår svenske søsterportal Metal-supply.se at både LKAB og Kaunis Iron overbooker sine avganger for å ha margin for vedlikehold og forstyrrelser, men så kansellerer nærmere 40 prosent av dem.

Transportmyndighetene er kritisk til fremgangsmåten.

– Det hender at togselskaper har bestilt ekstra togplasser bare for å ha bestilt ekstra avganger bare for å ha sin egen fleksibilitet i sin logistikkkjede som de så kansellerer, sier Helena Eriksson, regiondirektør i Trafikverket til SVT.

Opp mot nesten 40 prosent blir kansellert og det svenske Trafikverket er kritisk til prosedyren.

– Vi ønsker at disse selskapene kun skal bestille de togtidene du egentlig trenger. Et sted tyder det på at det fortsatt er effektiviseringer innen LKAB når det gjelder logistikkoppsettet og at de også må jobbe med disse spørsmålene, sier Helena Eriksson.

LKAB: - Har ikke kansellert

Ifølge LKABs logistikksjef Linda Bjurholm har overbookingene i hovedsak skjedd lenger tilbake i tid.

– Før i tiden så det slik ut, men den siste tiden etter avsporingene har vi kjørt alt vi kan og har i utgangspunktet ikke kansellert et eneste tog, sier hun til SVT.

Hun mener selskapet må gjøre alt de kan for å sikre produksjon og transport.– I dag vet vi at systemet er så skjørt og komplekst at vi trenger en buffer.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078