23948sdkhjf

Inngikk salgsavtale om Engebø-granat

Gruveselskapet Nordic Mining har signert en avtale med det amerikanske selskapet Barton Group om utvinning av høyverdige mineraler fra Engebøfjellet.
Avtalen innebærer et kommersielt samarbeid om salg av granatprodukter fra det kommende produksjonsanlegget i Naustdal, samt at Barton vil investere i prosjektet, skriver Oslo-baserte Nordic Mining i en pressemelding.

Granat fra planlagt gruve
Samarbeidsavtalen med Barton Group omfatter salg og distribusjon av granat fra Engebø-fjellet i Naustdal, Sogn og Fjordane. I tillegg skal granatproduksjonen fra Nordic Minings planlagte gruve på Engebø utvikles.

Sterk markedsposisjon
Barton Group har en sterk markedsposisjon for granat i Nord-Amerika og en ledende rolle innen utvikling av vannjet-skjæring der granat er det dominerende mineralet. Som en del av avtalen vil Barton være en industriell ankerinvestor i prosjektfinansieringen i perioden frem til Engebø-anlegget er klart for produksjon i 2021, poengterer Ivar S. Fossum, konsernsjef i Nordic Mining, i meldingen.

Vil inn på US-marked
Selskapene er blitt enige om retningslinjene for en innkjøpsavtale der Barton eksklusivt kan distribuere Engebø-granat til markedet i Nord-Amerika. Mineralene vil bli markedsført under merkevaren Barton. 

Selskapene har dessuten planer om å opprette et felleseid selskap kalt Newco, for salg og distribusjon av granat fra Engebø til markeder utenfor Nord-Amerika.

Planlagt lenge
Relasjonen med Barton Group går tilbake til 2011 da partene inngikk en intensjonsavtale. Hensikten var å etablere et langsiktig samarbeid om utvikling, produksjon, salg, markedsføring og distribusjon av granatprodukter fra Engebø.


Fakta om Engebø-prosjektet  
Mineralforekomsten i Engebøfjellet ligger i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane. Det er blitt utført om lag 21.000 meter med boring i fjellet for å kartlegge forekomsten som har et rikt innhold av de to industrimineralene rutil og granat. Forekomsten ligger nær kysten med god tilgang til infrastruktur og en dypvannskai.







Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063