23948sdkhjf

Imenco kjøper undervanns-kommunikasjonsvirksomhet

Imenco fortsetter å utvide sin forretningsvirksomhet og inkluderer enda et produktområde i sin produktportefølje, og kjøper Nautronix fra Proserv.

Ett år etter forrige tokt til Skottland, der Kongsberg-gruppen sin kameraavdeling ble kjøpt, har vestlandsbedriften Imenco igjen fulgt sine historiske aner og vært på nytt tokt på de britiske øyer.

Teknologiselskapet Imenco har i dag kunngjort kjøp av den digitale akustiske kommunikasjons- og posisjoneringssystemvirksomhet, Nautronix, fra Proserv, en skotsk leverandør av kontrollteknologi.

Nautronix vil bli en avdeling innen Imenco, som en del av Imenco sitt Aberdeen kontor, Imenco UK Ltd.

Administrerende direktør og eier av Imenco, Geir Egil Østebøvik, kommenterte: "For Imenco utvider dette oppkjøpet vår porteføljen innen subsea elektronikk og legger til innovative subsea posisjonerings- og kommunikasjonsprodukter til vårt omfattende produktsortiment. Vi kan nå tilby en utvidelse av tjenester til eksisterende og nye kunder i etablerte markeder, og fremvoksende områder, som fiskeoppdrett og offshore-vind. "

Etter salgsavtalen vil 21 av Nautronixs ansatte flytte fra Proservs Westhill, Aberdeen hovedkontor til Imenco sitt anlegg i Aberdeen innovasjonspark, Bridge of Don, mens en ansatt, med base i USA, vil forbli i Houston.

Alan Buchan, nåværende daglig leder for Nautronix, vil fortsette å lede avdelingen og bli daglig leder, Nautronix avdeling, i Imenco.

Etter avtalen uttalte Alan Buchan:

- Nautronix har hatt nesten fire år i Proserv-porteføljen, muligheten til å koble opp med Imenco er veldig spennende og vi ser frem til å utvikle vår virksomhet innenfor Geirs bredere portefølje av teknologi og kompetanse.

Imenco er et ledende teknologiselskap innen design, utvikling og produksjon av helikopterfyllesystemer, dykkesystemer, ingeniørtjenester inne mekanikk og elektronikk, løfte- og håndteringsprodukter, CCTV systemer for krevende forhold, subsea kamera, subsea lasere og subsea LED-lys. Selskapet ble stiftet i 1979 og har hovedkontor i Haugesund, Norge. Imenco har i 40 år vært en ledende leverandør av subsea elektroniske og mekaniske produkter, og leverandør av korrosjonsbeskyttelsesløsninger til offshore olje og gass, ROV produsenter og operatører, oceanografiske og undersjøiske markeder over hele verden. Ewen MacLean, VP, strategisk planlegging og markedsføring i Proserv, sa om avtalen:

- Etter den siste strategiske gjennomgangen av porteføljen vår, var det å levere digitale akustiske kommunikasjonsprodukter og posisjoneringstjenester til undervannsindustrien ikke lenger en del av Proservs kjernetilbud, så en salgsprosess ble aktivert, og det har resultert i dagens vellykkede avhendelse. Proserv vil fokusere utelukkende på sin kjernekontrollteknologi når vi beveger oss fremover. Men når vi nå konkluderte med at et salg var den rette løsningen, ønsker vi teamet i Nautronix alt godt for fremtiden.

Proserv er et kontrollteknologiselskap som tilbyr skreddersydde løsninger til kunder over hele markedet for boring, produksjon, decommissioning og fornybar energi. Firmaet har kontor i 18 land på fire kontinenter og sysselsetter omtrent 1200 personer. Proserv er for tiden representert i mer enn 60 land rundt om i verden.

 

Kilde: Pressemelding fra Imenco

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11