23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Slik ser fremtidens flaske ut

Fremtidens flaske er laget av papir. Etter et spennende utviklingsarbeid med deltakelse fra bl.a. Betech er PABOCO - Paper Bottle Company - klar med sine biobaserte flasker som et alternativ til tradisjonell emballasje i plast eller glass.

Utløper
31. desember 2028

Oppblåsbar silikonkjerne former papirflaskene

Papirflaskene består av 57 % FSC-sertifiserte papirfibre og 43 % polymerfilmer av resirkulert PET (polyetylentereftalat). Intensjonen er at de skal være resirkulerbare og 100% biobaserte med en tynn film av nedbrytbar PEF bioplast.

Betech har utviklet en oppblåsbar kjerne av silikongummi, som brukes til å forme papirflaskene – og skape hulrommene i flaskene. Etter støpning fjernes kjernen, som gjenbrukes i etterfølgende produksjoner.

I den forbindelse har Betech hjulpet PABOCO med:

  • Valg av gummimateriale
  • Designalternativer (variabel kundedesign)
  • Produksjon av støpe-verktøyer
  • Optimalisering av prosessparametere


Stor interesse fra kjente merkevarer

Papirflasker kan bidra til å revolusjonere emballasjen slik vi kjenner den i dag – og mange har blitt klar over dette.

Akkurat nå tester verdensselskaper som Carlsberg, l'Oreal, Coca Cola og The Absolut Company papirflaskene på produktene sine. Så selv om det kan virke sprøtt akkurat nå at papir skal kunne inneholde og beskytte for eksempel mat og drikke, vil det etter all sannsynlighet være en realitet om få år.


Få gode råd fra spesialisten din

Betech er spesialist på pakninger, teknisk gummi og polymerprodukter - og vi gir deg gjerne råd når du trenger å utvikle nytt eller optimalisere produktet ditt. På Betechs nettsider kan du lese mer om PABOCO-flasken og andre spennende kundeløsninger.

Betech
Storgata 69
9008 Tromsø
Tromsø
Norge
Org. nr.: NO879142512

Kontaktperson

Stig Kvalnes
Salgssjef, Norge
+47 90778756 sk@betech.no

Send til en kollega

0.047