23948sdkhjf

Aker Solutions med et solid første kvartal

Aker Solutions har levert sterk inntektsvekst og forbedret lønnsomhet i første kvartal 2024 sammenlignet med samme periode i fjor.

Med solid etterslep og høy anbudsaktivitet er selskapet godt posisjonert for fremtidig lønnsom vekst, går det fram av en pressemelding torsdag.

- Vi fortsetter å se vekst i inntekter og lønnsomhet ettersom vi gjør god fremgang på prosjektporteføljen vår. Dette fremhever styrken til vår prosjektgjennomføringsmodell, og jeg er fornøyd med den generelle ytelsen i kvartalet, sier Kjetel Digre, administrerende direktør. i Aker Solutions.

Sterk omsetningsvekst

Omsetningen i første kvartal økte til 11,5 milliarder kroner sammenlignet med 7,1 milliarder kroner i første kvartal 2023, noe som tilsvarer en vekst på 61 prosent. EBITDA økte til 987 millioner kroner, mot 247 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Dette var drevet av solid operasjonell ytelse, samt store olje- og gassprosjekter i Norge som nådde resultatføringsmilepæler i kvartalet.

Ordreinngangen for kvartalet endte på 7,0 milliarder kroner. Den sikrede ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 68,7 milliarder kroner.

Utsiktene er positive

Utsiktene er fortsatt positive for Aker Solutions. Den høye ordrereserven, hovedsakelig bestående av prosjekter som skal gjennomføres i den velprøvde alliansemodellen med Aker BP med balansert risiko-belønningsprofil og oppsidepotensial gjennom delte insentiver, gir god synlighet på aktivitetsnivået fremover.

Basert på sikret ordrereserve og markedsaktivitet, forventes helårsinntektene i 2024 nå å øke om lag 30 prosent sammenlignet med 2023. Den underliggende EBITDA-marginen, ekskludert nettoinntekt fra OneSubsea, forventes å være i intervallet 6-7 prosent for hele året 2024.

 

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112