23948sdkhjf

Nor-Fishing e-post-misbrukt

Da kystmagasinet.no fikk en e-post med tilbud på kontaktdetaljer på Nor-Fishing begynte varselklokkene å ringe. Og ganske riktig: Nor-Fishing bekreftet raskt at e-posten var svindel.

Det er kystmagasinet.no som på sine hjemmesider skriver at de fikk en e-post med tilbud på kontaktdetaljer på Nor-Fishing. Mailen fikk de sist torsdag, og i markedsføringssammenheng kan lister som inneholder slik informasjon være verdifull. «I dette tilfellet vil de som kjøper listene betale for noe de aldri vil få», skriver nettstedet.

Lureriet er at den som mottar slike e-poster skal gå inn på et nettsted med .com-adresse. En slik adresse har en tendens til å virke seriøst. Og den som bestiller listene vet ikke de svarer tikl en adresse som slutter på net. – og ikke com.

Kystmagasinet.no skriver at «selskapsnavnet det opereres mer er Visitorslist.com. Dette er et nettsted til et amerikansk selskap som lager lister basert på ulik informasjon til klienter. Selskapet virker seriøst når en ser på nettsiden. I eposten opereres det med både visitorslist.com og visitorslist.net.».

Prosjektleder Kari Steinsbø i stiftelsen Nor-Fishing bekrefter overfor kystmagasinet.no at e-posten det her er snakk om svindel, og at messen ikke sender ut lister.

Det er ikke første gang svindlere forsøker å lure messedeltakere – enten de er utstillere eller besøkende. Det forekommer i flere bransjer, og spesielt er store messer og utstillinger utsatt for slike svindelforsøk.

Tidligere har Nor-Fishing har tidligere gått ut med følgende advarsel til utstillere: «En del av våre utstillere blir jevnlig kontaktet av International Fairs Directory, Expo Guide, Fair Guide og andre useriøse selskaper innen katalogbransjen som tilbyr salg av fiktive katalogoppføringer på internett. Tilbudene er utformet slik at man kan få inntrykk av at Nor-Fishing samarbeider med disse firmaene. Dette er IKKE korrekt. Nor-Fishing har ALDRI utlevert kundedata til noen av disse eller inngått noen form for samarbeid. Ved å signere en kontrakt binder man seg til å betale et høyt beløp de neste tre årene, og får masse problemer om man ikke betaler, skrev Nor-Fishing. Nå er det en ny måte å lure kunder på. Nå er det mange sultne selgere, nettopp kommet tilbake fra messen, som skal få informasjon som kan virke svært verdifull. Men når de har betalt 810 dollar, da blir det mest sannsynlig stille. Pengene er tapt. Er en heldig får en tilsendt en fiktiv liste. Nor-Fishing gir ikke fra seg den informasjon som selger hevder å kunne tilby. Den er heller ikke tilgjengelig på annet vis».

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172