23948sdkhjf

POWERs nye bærekraftssjef: - Metaller kan smeltes om

- Metaller som kobber og aluminium kan smeltes om og brukes på nytt.

Det sier POWERs nye bærekraftssjef, Ine Opseth.

Fra 1. juni blir Ine Opseth ansvarlig for å forvalte POWERs bærekraftsstrategi i Norden.

- Vi gjør utrolig mye bra som jeg gleder meg til å sette i et system, sier hun.

Samarbeid på tvers av organisasjonen

Ine Opseth vil samarbeide på tvers av organisasjonen for å sikre at bærekraft blir en integrert del av driften og beslutningsprosessene. Hun får ansvar for selskapets bærekraftsrapport og tiltak innen miljø, samfunn og økonomi, framgår det i en pressemelding fra Power.

POWER mottar store mengder EE-avfall, batterier, lysstoffrør og andre elektriske produkter i butikkene. Panteordningen RePOWER krever gode prosesser for å sikre en trygg og miljøvennlig håndtering av elektronisk avfall.

Metaller kan brukes på nytt

- Når kundene leverer inn EE-avfall tilbake til butikken, blir det undersøkt om produktet kan repareres eller resirkuleres. Metaller som kobber og aluminium kan smeltes om og brukes på nytt, og plast kan gjenvinnes til å lage nye produkter. Dette bidrar til å redusere miljøpåvirkningen og bevare ressursene våre, sier Opseth.

Hun mener også elektronikkjeden har et stort ansvar i å lære opp kundene i riktig bruk av produktene slik at de har lengre levetid.

Den kommende bærekraftssjefen har en variert bakgrunn i POWER, hvor hun har beveget seg fra salgsposisjoner til å lede logistikk- og ettersalgsavdelingen. Hun har også en bachelor i økonomi og en mastergrad i logistikk, med fokus på bærekraftige praksiser.

Flere tiltak

Power har allerede satt i gang en rekke bærekraftstiltak innenfor sitt virkeområde. Dette inkluderer RePOWER-panteordningen, håndtering av EE-avfall og batterier, kildesortering i alle varehus, emballasjeoptimering, solcellepaneler og elbilladere, fjerning av plastposer og testing av isoporpresse.

 

Kilde: Pressemelding fra Power

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109