23948sdkhjf

Oppdrag utført for verdens første HUGIN Endurance

Kongsberg Discovery har fullført akspettesting av Atonomous Underwater Vehicle (AUV) HUGIN Endurance fra fabrikken.

Sjøforsøk for den første produksjonsenheten startet i september 2023, og i løpet av de siste månedene har Kongsberg Discovery Uncrewed Platforms-teamet satt HUGIN Endurance gjennom sine skritt, verifisert og foredlet alle systemegenskaper.

Kongsberg Discovery er en del av Kongsberg Gruppen.

Sjøforsøk kulminerte i mars 2024 med en vellykket demonstrasjon av AUV-evnene til kunden. President Martin Wien Fjell er umåtelig stolt over den store innsatsen til organisasjonen.

- Jeg er veldig stolt over teamets harde arbeid, og vi oppnår nok en betydelig milepæl i selskapets historie. Prosjektet har blitt levert på rekordtid, og en stor takk til alle som har bidratt til denne suksessen. Dette er også en utmerket måte å feire vårt første jubileum som Kongsberg Discovery. Kunden er også fornøyd og oppriktig imponert over arbeidet som er utført av Kongsberg Discovery, sa han.

Ubegrensede muligheter

Fjell forteller at HUGIN Endurance-programmet har tiltrukket seg betydelig interesse både fra forsvarssektoren og kommersielle aktører

- Endurance kan imøtekomme hvilken som helst type nyttelast en kunde ønsker, enten for havbunnskartlegging eller inspeksjon, oseanografi, kontinuerlige undersøkelser av offshore vindparker, eller som et overvåkingsverktøy for kritisk undervannsinfrastruktur eller endringer i økosystemer. Å oppnå den første systemleveransen er en betydelig milepæl, og vi vil fortsette å utvikle ytterligere kapasiteter. HUGIN Endurance kommer inn på markedet som en game-changer, sier han.

Uovertruffen kapasitet

HUGIN Endurance, lansert i 2021, er det største medlemmet av Kongsberg Discoverys HUGIN-familie av AUV-er. Systemet kan leveres med et bredt utvalg standardsensorer. Dette inkluderer et ekkolodd med bred, høyoppløselig syntetisk blenderåpning (HISAS 1032 Dual RX), flerstråleekkolodd (EM 2040 MkII), underbunnsprofileringssystem, fargekamera, laserprofiler, magnetometer og miljøsensorer som samler inn data som konduktivitet, temperatur, lydhastighet, metan og CO2- og O2-konsentrasjon.

I tillegg inkluderer kjøretøyet et stort konfigurerbart volum som kan brukes til å bære en blanding av batterier og tilpasset nyttelast etter behov. Systemet er designet for å tillate autonome operasjoner direkte fra land, og med et fullt batteri kan det tilbringe opptil 15 dager til sjøs, og reise opptil 2200 km (1200 nm).

Måtte tenke nytt

Mens den nye AUV-en inneholder mange av de bransjeledende egenskapene som finnes i tidligere HUGIN-kjøretøyer, for å muliggjøre langsiktige oppdrag som ikke støttes, måtte nye fremskritt gjøres, inkludert større redundans, et nytt autonomt oppdragsstyringssystem, større situasjonsbevissthet, og evne til å håndtere et bredt spekter av varierende vanntetthet.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126