23948sdkhjf

Snudde seg raskt rundt

Koronakrisen krever nytenkning og omstilling for en rekke større og mindre bedrifter. På under én uke har PCS Construction etablert seg i et nytt marked, og leverer nå løsninger for desinfisering av større private og offentlige lokaler.

Som så mange andre bedrifter, fikk også PCS Construction AS i Tomrefjorden, Koronakrisen idt i fanget. Ikke bare har de flere utenlandske arbeidere, de jobber også opp mot næringer som er spesielt utsatt for permitteringer og nedstengninger.

I løpet av én uke snudde bedriften seg rundt, skaffet nødvendige leveranser og har allerede vært på oppdrag i et helt nytt markedssegment. Omstillingen kan være med å sikre bedriftens 300 arbeidsplasser.

Desinfeksjon blir viktig 

– Etter at regjeringen presenterte krisetiltakene 12. mars, satte vi oss ned og tok en god gammel «brain storm» på hva vi kunne gjøre hvis det ble full stopp. Det vi endte opp med kom til meg en kveld jeg satt og tenkte på dette, forteller daglig leder i PCS Group Jøran Gjelsten Lufall. 

PCS har mye kompetanse på overflatebehandling og utstyr til vask og desinfisering på verft. Kompetansen og utstyret har de nå tatt med seg inn i renholdsbransjen, og tilbyr desinfisering av alt fra næringsbygg til borettslag. 

– Vi har fått voldsomt positive tilbakemeldinger fra både nye og eksisterende kunder. Henvendelsene har kommet fra alt fra næringsbygg og parkeringshus til fabrikker og borettslag, kan Lufall fortelle. 

– Også fylket ser veldig positivt på denne muligheten, legger han til. Gjelsten Lufall har stor tro på at renhold kan bli en nisje selskapet vil fortsette å levere til, selv etter Koronakrisen.

– Vi ønsker å bli i renhold, og ser definitivt på dette som en mulighet. Det har ikke vært stort fokus på renhold av offentlige plasser tidligere, men det tror jeg vil endre seg. Det er bare å se til Asia og de landene hvor myndighetene har klart å hanskes med viruset, legger han til. Med sine 300 ansatte fordelt over hele landet på forskjellige lokasjoner som leverer tjenester innen overflatebehandling og stillasarbeid på skipsverft og byggeplasser, er PCS Construction ett av tre selskaper i PCS-gruppen. De øvrige selskapene er PCS Stokke Stål, ledende leverandør av stålkonstruksjoner, trapper og rekkverk på Østlandet, mens PCS Personell leier ut arbeidskraft til byggebransjen på Østlandet.

– Det er fortsatt god aktivitet i verftsnæringen, som er viktig for oss, men vi ser også at dette kan endre seg raskt. Det holder med én smittet på ett arbeidslag, så kan situasjonen endre seg radikalt.

Skryter av de ansatte

Til tross for at PCS Construction snudde seg raskt, har de likevel ikke kunne unngå permitteringer.

– Mange av våre ansatte kommer fra utlandet – i konsernet har vi vel rundt 450 stykker totalt som vi nå sliter med å få inn i landet. Det er av disse vi har måttet permittere. Vi har oppretta egne karanteneboliger – og de som har blitt direkte berørt har vært eksemplariske.

På rekordtid har selskapet fått fotfeste i en ny bransje. De kontaktet tretti ulike leverandører og har klart å få i hus 60 000 liter desinfiseringsmiddel. I tillegg har de hatt nødvendig opplæring og kursing av ansatte. I løpet av påskeuka tar de sikte på at de øvrige selskapene i PCS gruppen også skal tilby desinfeksjonstjenester. Det betyr at de vil kunne tilby tjenestene sine over hele landet.

– De ansatte har tatt dette veldig fort, men så er det ikke så langt unna det vi allerede praktiserer med overflatebehandling. Jeg har inntrykk av at de ansatte synes det er kjekt å kunne bidra i en vanskelig situasjon. Foreløpig har vi to operative lag, og målet er å bygge opp flere team som kan ta på seg oppdrag, konstaterer Gjelsten Lufall. 

Gode samarbeidspartnere 

Lufall ønsker å fremheve samarbeidet med konsulentfirmaet Converto, som også har bidratt i den raske omstillingsprosessen. 

– Vi har benyttet oss av deres tjenester over mange år, og har også brukt dem aktivt inn mot rekruttering i konsernet. Vi bruker dem enkelt og greit som sparringspartner når vi har spørsmål, avslutter Lufall.

Slik var det også når denne ideen dukket opp, kan partner og rådgiver i Converto, Jan-Inge Sætre bekrefte.

– Torsdag 19.mars tok PCS Construction kontakt med oss, der de så mulighetene i et nytt marked. Helt konkret bidro Converto med prosjektplan, framdrift og utarbeidelse av prosedyrer. Vi kartla markedssituasjonen og avdekket ganske raskt at her er det muligheter, spesielt innenfor det private, forklarer Sætre.

Han forklarer videre at PCS tok seg av alt det operasjonelle. 

– De snudde seg rundt, og på under en uke hadde de flyttet bedriftens kompetanse inn i et helt nytt markedssegment, det står det virkelig respekt av, legger Sætre til i en kommentar.

 

Kilde: Pressemelding fra PCB Construction

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078