23948sdkhjf

Måtte hente sveisere fra England

I et privatfly kom seks sveisere fra Newcastle til Aarbakke på Bryne. Nå venter 14 dagers karantene før de kan begynne å jobbe for bedriften.

Det er Jærbladet som skriver om Aarbakkes jakt på sveisere. Daglig leder i selskapet, Inge Brigt Aarbakk,e forteller at det er vanskelig å få tak i sveisere i Rogaland for tiden, og at han måtte gå til det skritt å hente seks sveisere fra England med privatfly for å få unna jobbingen som nå gjøres ved bedriften. De settes i sving etter 14 dager med obligatorisk utenlandskarantene.

Olje- og oljeservicebransjen blir i stadig større grad rammet av korona-pandemien. Hos Aarbakke er ordrebøkene nærmest fulle, men Jærbladet skriver at selskapet er bekymret for om de klarer å få gjort jobbene de nærmeste fire-fem månedene.

– Vi har vanvittig god fart inn i dette året. I første kvartal kommer vi til å omsette for 300 millioner, og vi har 600 millioner i ordrereserve. Hovedutfordringen i første omgang blir å holde hjulene i gang, slik at vi får ut leveransene, sier Aarbakke til Jærbladet.

Som følge av de strenge karantenereglene som ble innført for et par uker siden, ble 20 prosent av arbeidsstokken borte nærmest over natta. Nå begynner arbeidere så smått å komme tilbake igjen. I dag har Aarbakke 14 i karantene, mens 15 er hjemme med ulike forkjølelsessymptomer for sikkerhets skyld, skriver Jærbladet videre.

Aarbakke sier at at han aldri har opplevd en så krevende situasjon som nå. Han roser de ansatte for å «stå på», men at framtiden er usikker med hensyn til fravær. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094