23948sdkhjf

Verft fikk pris for god integrering

Verftet Brødrene Aa i Hyen har mottatt pris for å ansette innvandrere og ha god integrering. Brødrene Aa ble slått på målstreken av Matbørsen fra Vestfold i klassen mellomstore og store bedrifter.

Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet IMDI) som står for utdelingen av integreringsprisen. I år mottok direktoratet mer enn 350 forslag til bedrifter som sørger for god integrfering. Seks regionale juryer ledet av IMDI, har gjort jobben med å dele ut 12 regionale vinnere fordelt på to kategorier: Små bedrifter og mellomstore og store beddrifter.

Brødrene Aa vant andreprisen i kategorien mellomstore og store bedrifter, kun slått av Matbørsen fra Stokke i Vestfold, mens Stormberg stakk av med bronsen.

– Et stabilt fotfeste i arbeidslivet er viktig for at innvandrere skal lykkes i Norge. Med denne prisen ønsker regjeringa å motivere bedrifter og arbeidsgivere til å se verdien av mangfold i virksomhetetene som en ressurs, sa Jan Tore Sanner, da han på vegne av regjeringa tirsdag delte ut årets Mangfoldspriser.

Mangfoldsprisen er regjeringas utmerkelse for god bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet, og mange bedrifter konkurrerte i ulike klasser om heder og ære.

- Prisen går til ledere og ansatte som vet og viser at det som gjør oss ulike også gjør oss sterkere sammen, sa Sanner.

- Fortsatt er det vanskelig for mange innvandrere å få seg jobb. Står du utenfor arbeidslivet, så står du også utenfor andre fellesskap. Heldigvis er det mange bedrifter som nå tenker annerledes, og som aqnsetter folk på tvers av bakgrunn, språk og nasjonalitet - fordi de ser det er en ekstra verdi for bedriften, sa Sanner.

Prisvinnerne 2019:

Årets mangfoldsbedrift 2019: Matbørsen

Små bedrifter:

Gull: Septer AS, Brumunddal

Sølv: Tomma rensefisk AS, Tomma

Bronse: A. Våge AS, Volda

Mellomstore og store bedrifter:

Gull: Matbørsen AS, Stokke

Sølv: Brødrene AA AS, Hyen

Bronse: Stormberg AS, Kristiansand

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078