23948sdkhjf

Kværner skal vokse i nye forretningsområder

Kværner etablerer to nye satsingsområder for å øke virksomheten innen både olje og gassprosjekter og i fornybare industrier. Med de nye satsingsområdene sikter konsernet på rundt 40 prosent vekst innen få år, sammenliknet med omsetningen i 2018.

Konsernet skal fortsette å være en hovedleverandør som skaper arbeidsplasser og verdifulle ringvirkninger rundt om i Norge. Samtidig skal Kværner bidra til at det bygges opp nye globale industrier som kan levere bærekraftige løsninger for fremtiden. 

Kværner er globalt anerkjent som en leverandør med et kontinuerlig fokus på helse, miljø og sikkerhet, og som alltid leverer til avtalt kvalitet, tid og pris. Konsernet har realisert mange av verdens mest krevende offshoreplattformer for olje og gass som har produsert trygt i flere tiår i noen av verdens mest værharde områder.

Fremover skal Kværner bygge flere ben å stå på med satsningsområdene Renewables og FPSO’er. Målet er å øke den årlige omsetningen, fra rundt 7,3 milliarder kroner i 2018 til over 10 milliarder kroner innen 2023. Kværner skal fortsette å skape solide resultater og verdier for aksjonærene.

Viktige prosjekter for vindkraft forventes både på norsk sokkel og internasjonalt. Kværner har allerede levert over 50 enheter for offshore vindprosjekter, og er i øyeblikket involvert i tidligfase-arbeid for flere kunder. Fremover ser Kværner også muligheter for flere vindkraftprosjekter, spesielt i havområder utenfor Europa og Nord-Amerika.  

– Markedet for utbygging av offshore vindkraft øker eksponentielt. Skal slike utbygninger bli lønnsomme for både energiselskaper og samfunnet er det viktig at leverandørene kan bidra med sikker og effektiv gjennomføring. Vi tar med oss verdifull kunnskap fra oljebransjen der kostnadene over tid er betydelig redusert, sier konsernsjef Kar Petter Løken i Kværner.

– Fremover vil Kværner sammen med kunder, underleverandører, offentlige kunnskapsinstitusjoner m.fl. sikte på å bygge opp en helt ny industri, med arbeidsplasser, kompetanse og verdiskaping», sier Løken. 

Av de prospektene for olje og gassprosjekter som er aktuelle for Kværner, så ventes det å bli lengre mellom de store offshoreplattformene med bunnfaste understell. Samtidig ser Kværner et økende antall muligheter både i Norge og i utlandet for små ubemannede plattformer med stålunderstell, og ikke minst ventes en vekst for flytende produksjonsinnretninger med lagerkapasitet i skroget, såkalte FPSO’er. Konsernet gjennomfører nå en FPSO til det norske Johan Castberg-feltet.

KONSERNSJEF: Karl Petter Løken i Kværner.

– Vi har effektive anlegg for bygging av plattformer, med nytt automatisert produksjonsutstyr og verdensledende kompetanse. Vi mener at vi nå kan tilby en av verdens beste produksjonslinjer for avanserte FPSO’er, med fokus på sikker gjennomføring innenfor avtalt kvalitet, tid og budsjett. Vi sikter på at vi skal vinne og gjennomføre en serie FPSO’er etter Johan Castberg. En slik stabil aktivitet med paralleller til fabrikk-virksomhet, vil ytterligere forbedre både HMS og produktivitet, forteller Løken.

Organisasjonen justeres for effektiv gjennomføring av den nye strategien. Antallet medlemmer i konsernledelsen reduseres fra ni til åtte personer.

Det opprettes et eget, nytt område for prosjekter innenfor fornybare næringer, og et eget, nytt område for FPSO-prosjekter. Alle øvrige typer prosjekter samles i området Process & Structures.

Videre samles ansatte involvert i gjennomføring av total-prosjekter i området EPCI (Engineering, Procurement, Construction, Installation). De to avanserte anleggene i Verdal og på Stord legges også inn under dette området. Området Staff, Process Solutions og Concrete & New Solutions videreføres ikke, og de fleste tilhørende avdelinger legges også inn under EPCI. Ressursene i EPCI skal fremover brukes på tvers av alle prosjekter.

De øvrige delene av organisasjonen, med Business Development, Finance samt Legal & Corporate Support fortsetter med kun mindre endringer. Organisasjonsendringene medfører ingen nedbemanninger, og trer i kraft fra 1 oktober.

– Vi har en bevissthet rundt at vi roterer både ledere og andre nøkkelpersoner mellom forskjellige roller. Det bidrar til at vi kontinuerlig deler og videreutvikler kompetanse. Fundamentet for vår virksomhet er at vi har ansatte som ikke bare har erfaring og ekspertise, men også lidenskap for hvordan vi skal skape bærekraftige verdier for våre kunder og samfunnet rundt oss, avslutter Løken.

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078