23948sdkhjf

Oppdaget falske sveisesertifikater

Kværners internkontroll har avdekket forfalskede sertifikater hos innleide sveisere.

Det melder E24.

Sveiserne som ikke skal ha hatt sveisesertifikatet i orden, jobber hos en underleverandør, som Kværner har brukt i en årrekke. Det var Kværners egen internkontroll som avdekket det de beskriver som at «Det framstår som at det ikke er gjennomført riktig prøve for enkelte av sertifikatene». Kværner får støtte hos det tyske sertifiseringsselskapet TÜV.

Ifølge E24 er det oppdaget til sammen 15 forfalskede sertifikater hos sveisere. Avdekkingen av de forfalskede sertifikatene skjedde da arbeiderne skulle begynne på jobb hos Kværner, men det er ingenting som tyder på at kvaliteten eller sikkerheten på norsk sokkel skal være påvirket av avsløringen.

– I dette tilfellet har vi så langt avdekket at de har et sertifikat, men at de aldri har avlagt prøven som er påkrevet for sertifikatet. De har samtidig andre sertifikater som kan være korrekte, sier kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Kværner til E24.

Kværner jobber nå med å få oversikt omfanget av forfalskningen. Politiet, kundene, Equinoir og Petroleumstilsynet er varslet om saken, og Equinor uttaler til E24 at de saken er alvorlig.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14