23948sdkhjf

Kværner med gode tall

I et internasjonalt marked preget av corona-effekter har Kværner økt sitt EBITDA-resultat, ordreinngang og ordrereserve i tredje kvartal, sammenliknet med i fjor. Samtidig styrket selskapet sin finansielle plattform. En positiv kontantstrøm økte kontant- og bankinnskudd til 2 029 millioner kroner.

Dette går fram av en pressemelding fra Kværner onsdag morgen.

I siste kvartal var Kværners samlede inntekter inkludert felleskontrollerte enheter (Field Development Segment) 1 836 millioner kroner, sammenliknet med 2 571 kroner i 2019. Tilhørende EBITDA-resultat endte på 160 millioner kroner mot 138 millioner kroner for ett år siden. EBITDA-marginen økte til 8,7 prosent, opp fra 5,4 prosent for 12 måneder siden.

Denne høsten har selskapet satt i gang tiltak for å strømlinjeforme organisasjonen. En rekke ansatte har akseptert gavepensjon og kvartalsresultatet inkluderer en avsetning på 69 millioner kroner til utbetalinger.

- I tredje kvartal har vi fullført noen prosjekter og vi har også hatt et prosjekt som har nådd en fase der vi anerkjenner margin. I tillegg har vi gjennomført aksjoner for å redusere våre overheadkostnader. I sum har dette hatt betydelig positiv innvirkning på resultatene i denne perioden, sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.

De globale utfordringene knyttet til covid-19 øker igjen. Dette kan ha noe negativ effekt i fjerde kvartal.

Ordreinntaket i tredje kvartal var på totalt 1 888 millioner kroner, inkludert Kværners andel av arbeid i felleskontrollerte virksomheter. Dette er på linje med ordreinntaket på 1 830 millioner kroner for ett år siden. Ordrereserven vokste med åtte prosent til 9 008 millioner kroner etter tredje kvartal sammenliknet med tilsvarende kvartal i 2019. Ordreinntaket i siste periode inkluderer det nye Kollsnes landprosjektet, samt tilleggsbestillinger til pågående arbeid og vekst i eksisterende prosjekter.

- Fremover ser vi et marked med flere viktige muligheter. Dette inkluderer prospekter for utvikling innen olje og gass, mange med fokus på å redusere utslipp av klimagasser. Vi ser i økende grad kunder med planer for prosjekter innen fornybar energi. Felles for de fleste prosjektene er at den kommende fusjonen mellom Kværner og Aker Solutions vil gjøre oss til en enda sterkere og mer konkurransedyktig leverandør til dette markedet. Vi tar med oss inn i den nye organisasjonen en anerkjent ekspertise og evne til å gjennomføre komplette EPC-leveranser. Strategien er å være den leverandøren som hjelper kunder og samfunn til å akselerere overgangen til bærekraftig energiproduksjon, sier Løken.

 

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078