23948sdkhjf

Sikret kontrakt for oppgradering av Kollsnes gassanlegg

Kværner har inngått en avtale med Wood Norge om leveranser knyttet til oppgraderingen av Gasscos gassbehandlings- og eksportanlegg på Kollsnes utenfor Bergen. Kværners kontrakt er verdt cirka 200 millioner kroner, med noen muligheter for ytterligere omfang.

Kværners hovedoppgave som underleverandør til Wood Norge er å bygge nye enheter for å øke kapasiteten for behandling av gass på deler av anlegget.  

Kværners hovedområde i avtalen vil være fabrikasjon og installasjon av et nytt, fjerde prosesseringstog for prosessering av MEG (monoetylenglykol) som kommer med gassen fra Troll-reservoaret og andre offshore-felt gjennom havbunnsrørledninger til land.

Fabrikasjonen og sammenstillingen av modulen vil finne sted på Kværners anlegg på Stord fra sensommeren 2021. Både ferdigstillelse og all testing som kan gjøres på forhånd vil bli gjort på Stord,  før den sendes til Kollsnes for installasjon i andre halvdel av 2022.Kværners prosjektgruppe vil jobbe integrert med Woods team basert i Sandefjord, Norge og andre lokasjoner.

– Kværner har vært en nøkkelleverandør til mange prosessanlegg på land, inkludert den første utviklingen av Kollsnes-anlegget på 1990-tallet og senere modifikasjoner. Vi vil bruke denne ekspertisen til gjennomføringen av dette nye oppdraget. Dette er også et eksempel på hvordan et landindustriprosjekt kan utføres mer effektivt ved å prefabrikkere store enheter på ett av våre verft før vi leverer en ferdig modul, sammenlignet med å bygge den samme enheten på et sted med mer begrensede fasiliteter og mer omfattende bruk av en tilreisende arbeidsstyrke på byggeplassen. Vi mener  det er flere slike kontraktsmuligheter på landprosjekter som vi kan forfølge, sier Sturla Magnus, Kværners konserndirektør for forretningsområdet Process and Structures.

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.968