23948sdkhjf

Nok en storkontrakt til Kongsberg

Kongsberg Statellite Service (KSAT) har signert en kontrakt med Space Norway til en verdi av 618 millioner rkoner.

Kontrakten går ut på å levere utstyr på bakkenivå som skal sørge for bredbånd i Arktis. Skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Kontrakten som er undertegnet er en del av Space Norways nylig annonserte samarbei med satellitt-operatør Inmarsat og det norske forsvarsdepartementet for å tilby bredbåndsdekning i Arktis.

De to satellitene som skal brukes i dette samarbeidet er planlagt å bli lansert av SpaceX i 2022. Avtalen mellom KSAT og Space Norway varer i 15 år, og går ut på å levere utstyr til stasjonen på bakkenivå og romfartsoperasjoner. Videre innebærer avtalen at KSAT skal utvide både kapasitet og antall antenner i Tromsø-regionen.

The two satellites related to this cooperation are scheduled to be launched by

-Dette er en svært viktig avtale for KSAT. Ved å få denne avtalen, bekrefter vi vår posisjon som den ledende leverandør til satellitt-bakkestasjoner. Dette er en avtale som sikrer oss som en foretrukket partner for den neste generasjonen av rom-oppdrag, sier Eirik Lie, som er adm. dir. i Kongsberg Defence & Aerospace. I en uttalelse går det fram fra KSATs side at dette også er en strategisk og økonomisk viktig avtale for utviklingen av selskapet.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109