23948sdkhjf

Leverte førtøyningssystemer til Canada

Mørenot har inngått avtale og levert ytterligere fo FlexiLink fortøyningssystemer til Mowi Canada. Disse skal installeres på nordenden av Vancouver Island.

Det melder selskapet i en pressemelding.

– Grunntanken med FlexiLink er at bruken av vedlikeholdsfrie komponenter resulterer i mindre slitasje, lavere behov for inspeksjoner og redusert risiko for uønskede hendelser. Summen av dette er lavere levetidskostnader, betydelig bedre HMS-profil og et sikkert og robust anlegg som står godt i sjøen i lang tid, sier Øyvind Bokn, Head of Mooring i Mørenot Aquaculture.

FlexiLink er Mørenot sin patenterte løsning innen fortøyningssystem til oppdrett. Konseptet ble utviklet i 2012 gjennom tett samarbeid med kunder og forskningsmiljøer. Løsningen baserer seg på et metallfritt konsept og reduserer mekanisk slitasje. Dette styrker sikkerheten og reduserer risikoen for skader som kan føre til rømming. Siden introduksjon i 2013 er det ikke rapportert et eneste brudd eller havari i en FlexiLink-ramme.

Fortøyningsrammen er prefabrikkert hos Mørenot, og leveres til anlegg i container, trekasse eller storsekk. Utlegg med båt utføres enkelt og hurtig, og installasjon av hele rammen tar 1-3 timer.

– Næringen vår har gjennom lange tradisjoner bygget opp solid kompetanse og erfaring innen fiskeri og oppdrett. FlexiLink er et unikt system som illustrerer hvordan vi som norsk leverandørbedrift kan benytte oss av dette, og lykkes med å produsere løsninger og produkter for det norske og internasjonale markedet. Systemet leveres nøkkelferdig i Norge, og vi har lykkes med eksporten også i konkurranse med leverandører fra land med betydelig lavere kostnadsnivå, sier Ola Kvalheim, CEO i Mørenot Aquaculture i pressemeldingen.

Arnøylaks var blant de første oppdretterne som tok i bruk Flexilink-systemet i 2013. Deres lokasjon i Skjervøy er utsatt for sterk strøm og stor bølgebevegelse, og Flexilink sikrer nå tredje generasjon i dette anlegget. Daglig leder hos Arnøylaks, Håvard Høgstad sier at etter fem år i sjøen viser fortøyningen ingen tegn til slitasje, selv etter minimalt med vedlikehold. Basert på dette vurderer Arnøylaks nå et nytt Flexilink-system for en annen utsatt lokasjon, heter det i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Mørenot

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361