23948sdkhjf

Patentstrid endte med forlik

Neodrill og Equinor har ifølge en pressemelding blitt enige om å legge en patentstrid bak seg. Striden har pågått siden 2017, og skulle egentlig opp for Borgarting lagmannsrett i mars neste år.

Striden dreier seg uenighet omkring Equinors Cap-X-konsept og Neodrills CAN-teknologi. Da saken var oppe i Oslo Tingrett i fjor, vant Neodrill fram på de fleste punkter, men nå opplyser de to selskapene at de er blitt enige om et forlik i saken. Equinor anket saken fra i fjor, men dette droppes nå.

Ingen av partene skal ifølge pressemeldingen ha kommet med noen innrømmelser i saken. I pressemeldingen heter det videre at «forliket betyr at Oslo tingretts dom fra i fjor verken er eller vil bli rettskraftig, og at Equinor kan fortsette å bruke Cap-X-konseptet. Begge parter ønsker å legge saken bak seg, og å unngå å bruke ytterligere tid og ressurser på saken. Etter at tvisten er bilagt, er det lagt til rette for at Equinor gjennom Equinor Technology Ventures igjen kan være en aktiv eier i Neodrill. Det er også lagt til rette for at Neodrill kan bli leverandør til Equinor på fremtidige prosjekter, og at partene gjennom dette kan dra nytte av hverandres erfaringer til det beste for begge selskaper. Partene er enige om ikke å offentliggjøre nærmere detaljer om avtalens innhold».

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109