23948sdkhjf

Har funnet årsaken til problemene

Hydro har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet, etter et omfattende cyberangrep som rammet på tirsdag.

Dette skriver konsernet på sin Facebook-side onsdag morgen.

Hydros tekniske team, med ekstern støtte, har lykkes med å oppdage årsaken til problemene og jobber for tiden med å validere planen og prosessen for å starte selskapets IT-systemer på en trygg og forsvarlig måte. Det er imidlertid fortsatt ikke klart hvor lang tid det kan ta å gjenopprette stabil IT-drift.

Som kommunisert på tirsdag var Hydro utsatt for et omfattende cyberangrep, med påvirkning på driften i flere av selskapets forretningsområder.

Etter å ha oppdaget problemet, isolerte Hydro alle verk og operasjoner og iverksatte mer manuelle prosesser og prosedyrer. Hovedprioriteten er fortsatt å sikre sikker drift og begrense driftsmessige og finansielle konsekvenser.

– Jeg er glad for å se at vi gjør fremgang, og jeg er imponert over hvordan kolleger over hele verden jobber døgnet rundt for å løse denne krevende situasjonen og sikre trygg og forsvarlig drift, sier Hydros finansdirektør Eivind Kallevik.

– Jeg vil også takke våre eksterne partnere som har gjort en viktig jobb for å støtte vår innsats, og også relevante myndigheter, som håndterer problemet med det alvoret saken fortjener, sier Kallevik.

Driften går stort sett som normalt, med stabile leveranser til kunder i henhold til spesifikasjoner, med noe mer manuell drift enn normalt.

Driftstatus  *Energi: produksjonen går som normalt  *Bauxite & Alumina: produksjonen går som normalt  *Primary Metal: Produksjonen går som normal, men med høyere grad av manuell drift  *Extruded Solutions: Manglende evne til å koble til produksjonssystemene har forårsaket produksjonsutfordringer og midlertidig stopp ved flere anlegg. Fremskritt har blitt gjort, med forventning om å starte opp enkelte systemer i løpet av onsdag, noe som vil tillate fortsatt leveranser til kunder.  *Rolled Products: Manglende evne til å koble til produksjonssystemene har hatt begrenset påvirkning på driften. Fremskritt har blitt gjort, med forventning om å starte opp enkelte systemer i løpet av onsdag, noe som vil tillate fortsatt leveranser til kunder.

Hydro har fortsatt ikke full oversikt over tidslinjen frem mot normal drift, og det er fortsatt for tidlig å anslå driftsmessige og finansielle konsekvenser.

«Interne og eksterne eksperter jobber for fullt, og arbeidet med å løse situasjonen og sikre trygg drift har høyeste prioritet», skriver selskapet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141