23948sdkhjf

Equinor forlenger med Island Offshore

Island Offshore og TIOS fortsetter som leverandør av brønnintervensjonstjenester for Equinor, og har sikret seg en ny avtale for Island Wellserver. Fartøyet har vært på kontrakt for Equinor siden april 2009, og ved oppstart av den nye avtalen i april 2020 vil Island Wellserver være inne i sitt 12. år for same klient.

Den nye avtalen innebærer at Equinor har forlenget eksisterende kontrakt med ett år, med opsjon for tre x ett ytterlegere år. Dette vil gi Island Wellserver kontinuerlig arbeid i minimum 200 dager i året tilsvarande dagens kontrakt.

- De siste årene har verkelig satt oss på prøve, men som eier og operatør innen lett brønnintervensjon har vi hele tiden hevdet at dette segmentet er levedyktig, og nå har vi fått bevis på behovet for tjenestene våre. Å få fornyet tillit med Equinor er svært gledelig for oss, og vi har håp og tro om operasjon utover de 200 faste dagene på norsk sokkel, sier Håvard Ulstein, administrerende direktør i Island Offshore.

Island Offshore og TechnipFMC inngikk i 2018 en strategisk samarbeidsavtale innen brønnintervensjonsleveranser, og Island Offshore solgte samtidig aksjemajoriteten i datterselskapet Island Offshore Subsea til TechnipFMC. Selskapet heter nå TIOS AS og er kontraktspart med Equinor, mens Island Offshore står for leveranse av fartøy med maritimt mannskap.

Fartøy for lett brønnintervensjon (LWI), også kalt flyttbar innretning, er viktige verktøy for å øke utvinningen fra felt i drift. Ikke bare er de sikrere, men de er også mer effektive og kostnadsbesparende enn konvensjonelle rigger. Siden oppstarten har Island Wellserver utført over 250 intervensjoner på subsea brønner. Island Offshore eier også de flyttbare innretningene Island Frontier og Island Constructor.

Kilde: Pressemelding fra Island Offshore

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127