23948sdkhjf

Vellykket prøvetur

Hurtigrutens første ekspedisjonsskip, MS «Roald Amundsen», har kommet tilbake til Kleven Verft etter en vellyket verftsprøvetur i helga. Med snødekte Sunnmørsalper som spektakulært bakteppe, ble den grønne teknologien på MS «Roald Amundsen» satt på prøve.

- Jeg er svært fornøyd med resultatet av prøveturen. Alle ansatte her ved Kleven har sammen med leverandørene gjort en strålende jobb med å få skipet klart til prøveturen, sier Kleven-direktør Olav Nakken etter at skipet la til kai ved verftet, og legger til:

- Det er veldig kjekt at vi nå har kommet opp på oppløpssiden for levering av ekspedisjonsskipet til Hurtigruten, sier Nakken.

MS «Roald Amundsen» er spesialbygd for noen av verdens mest krevende farvann, og blir bygd på Kleven verft i Ulsteinvik sammen med søsterskipet MS «Fridtjof Nansen».

Prosjektleder hos Kleven, Asbjørn Vattøy, sier at en verftsprøvetur er viktig for å fjerne teknisk usikkerhet.

- Med et skip som er såpass teknisk komplisert, ikke minst med flere innovasjoner for å få et miljøvennlig fotavtrykk, er det viktig for oss å verifisere at systemene fungerer som planlagt, forklarer Vattøy, og legger til at verftet er inne i ei hektisk periode der interiøret om bord er i ferd med å komme på plass.  

 

Kilde: Pressemelding fra Kleven Verft

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078