23948sdkhjf

Aquatraz nr 2 på vei

I løpet av februar får Midt-Norsk Havvbruk overlevert Aquatraz nummer 2 fra Fosen Yards.

Til sammen er det gitt utviklingstillatelser for fire såkalte semilukkede pilotmerder av typen Aquatraz. Det er Midt-Norsk Havbruk som har fått utviklingstillatelsene fra Fiskeridirektoratet.

Kyst.no skriver at den første kom plass tidlig sist høst, og at fisk er satt ut. Den første ble utplassert i Eitefjorden, og det opplyses til nettstedet at det har vært god tilvekst på første utsettelse av fisk. Midt-Norsk Havbruk opplyser videre at de nå er iferd med å forbede mottak av merd nummer 2.

Sjøsetting av denne merden er planlagt til uke seks i år, og den vil være ferdig i slutten av februar. Den vil følge samme installsjon og testprogram som den første merden.

Driftsleder Håvard Horn sier til Kyst.no at vil innstallere fire propellstrømsetter på Aquatraz 2. Man ønsker å øke vannstrømhastigheten på grunn av trimming av laksen. Han opplyser videre at merden vil bli plassert i samme rammefortøyning som den første piloten i Eiterfjorden i Nærøy kommune.

- Vi vil sette ut fisk i løpet av mars 2019, og antall fisk vil bli i underkant av 200 000, opplyser prosjektlederen til Kyst.no. 

Aqutraz-programmet er en del av et større prosjekt for miljø og fiskehelse, og er unikt i sitt slag i så henseende.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156