23948sdkhjf

To eks-ansatte saksøkt av Umoe Mandal

To tidligere ansatte ved et Umoe Mandal er blitt saksøkt av verftet fordi det mener de to har tatt med seg ideer og design over i et nyetablert selskap.

Det er Fædrelandsvennen som skriver dette. Umoe Mandal mener at de to tidligere ansatte har brutt både markedsføringsloven og åndsverksloven. De to sluttet hos Umoe Mandal i 2015, og etablerte samme år et annet firma – Esna AS – i Kristiansand, ifølge Fædrelandsvennen. I det nye selskapet designer de blant annet luftputebåter.

Ifølge de to tidligere ansattes advokat mener verftet i Mandal at de to har brukt elementer fra luftputefartøyet "Wave Craft", som Umoe Mandal har utviklet, i en ny båttype som Esna har utviklet. Advokaten sier likevel at det er uklart hva verftet konkret mener klientene hans har gjort. I tillegg til brudd på de to lovene, mener verftet at de to tidligere ansatte også har brutt avtale.

Fædrelandsvennen skriver at søksmålet kommer opp for Kristiansand tingrett i slutten av februar, og det er satt av ei uke til den.

Avisa beskriver de to fartøy-typene: Begge er spesiallaget for å ligge stille i opp til 2,5 meters bølger slik at de kan ligge inntil vindmøller til havs. Det gjelder både for Umoe Mandals «Wave Craft» og Esnas «Esna Tern». Sistnevnte er laget for samme marked som «Wave Craft», som er frakt og tilgang for vindmøller til havs. I tillegg markedsføres begge båttypene som at de har kraftig reduserte bevegelser i fart i krass sjø.

STRIDENS KJERNE: Umoe Mandals "Wave Craft" til venstre, Esnas "Esna Tern" til høyre. FOTO: UMOE MANDAL/ESNA

Til Fædrelandsvennen sier de to tidligere ansattes advokat at designet som saken gjelder ikke er satt i produksjon.

Avisa har også forsøkt å få en kommentar fra Umoe Mandal, men de velger å si «ingen kommentar» til saken før den er behandlet i tingretten.

Avisa skriver videre at en av Umoe Mandals båter – «Umoe Ventus» - brant og sank utenfor Danmark i desember 2015. Da var fartøyet utleid til Tyskland, etter å ha vært reparert i Mandal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078