23948sdkhjf

«Aida» er klar for jobb

«Aida», som er en arbeidskatamaran oppkalt etter Verdis opera, ble Moen Marins siste båtleveranse i 2018.

Moen Marin AS leverte «Aida» til IMENCO Havbruk, som er en del av IMENCO-gruppen. Selskapet ble etablert i 1979, og har spesialisert seg på undervannstjenester til offshore-industrien. Dette går fram av en pressemelding fra selskapet.

 

I pressemeldingen heter det at «Aida» er IMENCO Havbruks første leveranse fra Moen Marin. Fartøyet måler 13,50 x 7,50 meter og er rikt utstyrt med mange funksjoner for å håndtere krevende oppdrag for havbruksnæringen. Alle båtene i IMENCOs flåte er kalt opp etter forskjellige operaer, og «Aida» er navnet på en opera av Giuseppe Verdi. Navnet betyr «tilbakevendende», hvilket også er en god egenskap for en båt.

– Båten er godt tilpasset vedlikeholdsoppgaver på et oppdrettsanlegg og har en gjennomført hygienisk design for optimalt renhold og desinfisering, forteller operasjonsansvarlig i IMENCO Havbruk, Geir Ivar Lanes.

Nybygget er utstyrt med to motorer av typen Nogva Scania med 380 hk. hver. Raust med motorkraft gir fartøyet en toppfart på 15 knop. Fartøyets gode manøvreringsevner sikres av 2 x firbladet vribart propellanlegg, også levert fra Nogva. «Aida» har et romslig arbeidsdekk utstyrt med kran fra palfinger med en løftekapasitet på inntil 7,7 tonn, samt capstaner fra Tenfjord på henholdsvis tre og fem tonn. Navigasjonsutstyr er av typen Furuno.

Som alle båter i Moen Marins NabCat-serie leveres «Aida» med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Aida har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter.

2018 ble et aktivt år for Moen Marin med levering av hele 27 båter. Verftet utvikler for tiden nå flere båter med hybridelektrisk framdrift. Den første båten med slikt utstyr er snart leveringsklar, opplyser verftet.

Kilde: Moen Marin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.351