23948sdkhjf

Problembåt til opphugging i Litauen

Etter 30 år i uvisshet skal nå problembåten «Pan Trader» endelig slepes til Litauen.

«Pan Trader» har en smått merkelig historie i Drammen. Nå skal imidlertid fartøyet, som har ligget hos Drammen Yard en god stund, endelig slepes til Litauen. Det er den danske slepebåten Westsund som skal foreta slepet, skriver Drammens Tidende (DT).

«Pan Trader» ble først brukt som dykkerskip, deretter som bilferje og til slutt som forsyningsskip for fiskeflåten i Arktis. Fra 1989 har den ligget i opplag i Drammensfjorden, og den har i en lengre periode vært rustet opp og eid av Drammen Yard.

Fram til 2007 lå båten i Svelvikbukta før den da ankom Drammen Skipsreparasjon på Tangen i Drammen. Dette heter nå Drammen Yard. Båten skulle da repareres og komme i stand, men dette ble stanset da det ikke var mulig å foreta betaling av dette. Derfor tok Drammen Yard fartøyet arrest i skipet, og senere har det vært en lang rettsstrid om skipet, skriver DT.

For snart tre år siden ble så «Pan Trader» tvangssolgt til Drammen Yard. Året etter klarte man å finne en kjøper, og det var et litauisk firma. Her skal båten hugges opp. Men dette har også dratt ut, og det er først nå det er klart at båten skal slepes til Litauen.

Daglig leder ved Drammen Yard opplyser til DT at det vil ta noen dager før slepet kan foretas, fordi det er en del forarbeid som må gjøre.

Men nå ser det endelig ut til at saken får sin løsning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078