23948sdkhjf

Italiensk storbesøk hos TESS

Italienske leverandører utgjorde over 8 prosent av det totale slangeinnkjøpet i TESS i fjor. Den italienske ambassadøren til Norge, Alberto Colella, besøkte Lier-bedriften nylig.

TESS handler slanger og drift- og vedlikeholdsprodukter til industrien for over en milliard kroner årlig. Den italienske andelen av dette utgjør nesten 100 millioner kroner årlig. Flere av leverandørene har levert til TESS i mange år, to av dem i over 40 år.

- Slangeprodusentene Manuli og IVG har vi handlet med i over 40 år, nesten like lenge som vår 50-årige historie. Kvalitet, leveringssikkerhet og godt samarbeid er avgjørende faktorer for den store andelen av importen. Vi må kunne stole på at kvaliteten vi leverer videre til industri og kritiske installasjoner i Nordsjøen er den beste, sier Ansgar Karlsen, styreleder og teknisk direktør i TESS. I likhet med TESS er også flere av de italienske leverandørene familieeide selskap.

Den italienske ambassadøren til Norge, Alberto Colella, besøkte derfor TESS i Lier forleden. Her møtte han også Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

- Jeg ønsker også å være en god ambassadør for innbyggerne og næringslivet i Lier, sa Gunn Cecilie Ringdal da hun møtte den italienske ambassadøren torsdag. Ringdal framhevet de familiedrevne selskapene som et særtrekk ved mye industri i Lier. Alberto Colella mente at dette er et likhetstrekk mellom de to landene.

- Når italienske bedrifter spør meg om hvordan de skal få innpass på det norske markedet, svarer jeg at de må hit å bygge personlige relasjoner. Derfor var dette møtet viktig for meg. Ambassadørrollen er i endring, det handler nå om å bidra til å skape relasjoner.

Kilde: TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094