23948sdkhjf

- Utslippsfrie cruiseskip innen 2026 umulig

«Alle» vil ha utslippsfrie cruiseskip, men direktøren for Cruise Norway sier at alle cruiseskip som bygges i dag, brukes fossilt brensel.

Cruise-industrien, verftene og rederiene har et ønske om at all cruisefart skal være nullutslipp. I tillegg har Stortinget vedtatt at det kun er cruiseskip som er utslippsfrie som skal kunne seile inn i de norske verdensarvfjordene. Det skal skje fra 20226.

Nå melder Travel News at direktøren for Cruise Norway, Inge Tangerås, at det vil være umulig å innfri. Dette ga næringen klart uttrykk for i et møte med med klima- og miljøvernministeren nylig.

– Det er rett og slett ikke teknologi tilgjengelig som gjør det mulig, sier Inge Tangerås til Travel News. Han opplyser at det i dag er om lag 120 cruiseskip som er bestilt og skal bygges fram mot 2027. Og pr i dag bruker alle disse fossilt brensel, opplyser han til Travel News.

Siden cruise-bransjen ikke klarer å ha nullutslipp innen 2026, vil skipene ikke få mulighet til å seile inn verdensarvfjordene i Norge.

Travel News skriver at klima- og miljødepartementet jobber med en handlingsplan for grønn skipsfart som skal være ferdig i 2019. Her vil tiltaket om utslippsfrie verdensarvfjorder bli utredet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063