23948sdkhjf

En kran til besvær

Naboene til en stor gammel portalkran på Laksevåg ønsker å beholde den som et lokalt industriminne. Torsdag skal politikerne avgjøre kranens videre skjebne.

Et lokalt initiativ på Laksevåg er etablert for å beholde kranen, som i dag virker som et symbol på en svunnen industritid på Laksevåg. Det er Bergens Tidende (BT) som skriver om den 850 tonn tunge portalkranen, som politikerne ikke er helt enige om hva bør gjør gjøres med.

Ifølge de naboene som ønsker å bevare kranen, har det vært verftsvirksomhet siden 1870-tallet på tomta, og kranen er derfor en viktig identitetsmarkør for alle som bor på Laksevåg, heter det fra det lokale initiativet. Ifølge BT har byrådet sagt nei til at kranen skal rives. Torsdag behandles en klagesak om kranen i komiteen for miljø og byutvikling.

Det er Marin Eiendomsutvikling som eier tomta og kranen, og de opplyser til BT at kranen har et straksbehov for vedlikehold på 11 til 12 millioner kroner for at kranen skal vare i 100 år til.

Selskapet mener at dette er dyrt, og de står dermed igjen med en kran de ikke har bruk for. På tomta skal det dessuten bygges boliger, og portalkranen kan derfor være «i veien». Man frykter både ulykker og annet dersom den blir stående.

Byrådet på sin side har uttalt at det er liten tvil om at kranen har kulturminneverdi, og at riving av den vil forringe den kulturhistoriske verdien knyttet til Laksevåg verft.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063