23948sdkhjf

Norske Magseis med seismikk-oppkjøp

Men driftsresultat i tredje kvartal for seismikkselskapet ble på minus 4,7 millioner dollar mot et driftsresultat på 8,8 millioner dollar i samme periode i fjor.

Det norske seismikkselskapet meldte tirsdag at det skal kjøpe opp seismikkteknologi-delen av Fairfield Geotechnologies. Kjøpet omfatter ifølge en børsmelding også alle aksjene i WGP Group, som er et datterselskap til Fairfield. Som en følge av oppkjøpet vil seismikkselskapet endre navn til Magseis Fairfield.

Ifølge børsmeldingen skal Magseis  betale 165 millioner dollar i kontanter, eller om lag 1,3 milliarder kroner. I tillegg vil Fairfield-aksjonærene blant annet få oppgjøret i til sammen 33,5 millioner Magseis-aksjer.

Kjøpet verdsetter Fairfield til 233 millioner dollar, tilsvarende nær 2 milliarder kroner.

Under forutsetning av at myndighetene godkjenner avtalen, vil den bli fullført i løpet av neste år.

Per Christian Grytned blir administrerende direktør i selskapet, og Tom Henrik Sundby blir finansdirektør. Charles Davison, som nå er administrerende direktør i Fairfield, vil bli styreleder i det nye selskapet.

 Samme dag som oppkjøpet ble kjent la Magseis fram sine tall for tredje kvartal, og disse viser et driftsresultat på minus 4,7 millioner dollar, mot et driftsresultat på 8,8 millioner dollar i samme periode i fjor. 

Nettoresultatet i perioden ble minus 5,9 millioner dollar (9,7) av driftsinntekter på 16 millioner (29).

"Vi fortsetter å tro at 2019 vil endre seg til et etterspørselsdrevet marked. Magseis er for første gang i historien utsolgt for en periode på seks måneder, til tross for å ha investert signifikant i vårt "node pool" de seneste årene. Denne strategien har vist seg suksessrik ettersom vi leverer en rekordstor ordrereserve på 215 millioner dollar", heter det i meldingen. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11