23948sdkhjf

Norsk Industri bekymret for USAs proteksjonisme

For noen dager siden kom meldingen om at Canada innfører 25 prosent toll på bearbeidete stålprodukter. Straffetollen iverksettes fra 25. oktober.

Dette er varer som energy tubular, heavy plate, hot-rolled sheets, pre-painted steel, concrete reinforcing bar, wire rod og stainless steel wire, som ifølge Norsk Industri som blir rammet hardest.

Norsk Industri er bekymret for det som nå skjer i internasjonal handel, og skriver på sin hjemmeside at den kanadiske tollen kommer som direkte resultat av USAs innføring av 25 prosent toll på enda flere kategorier stålprodukter fra mars av.

- Utviklingen er urovekkende for norsk eksportbasert industri, for det er tydelig at USAs proteksjonisme får ringvirkninger til stadig nye områder og land, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.

Canada åpner nå en såkalt "safeguardundersøkelse", der de inviterer berørte eksportører til å uttale seg, ettersom landet i første omgang innfører tollen midlertidig i 200 dager. Deretter skal en endelig beslutning tas, på basis av undersøkelsen.

 

Kilde: Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062