23948sdkhjf

Vil ha tre års fengsel for «terror-ingeniør»

En 51 år gammel norsk-iraker bosatt i Lier og som jobbet i Aker Solutions som ingeniør er tiltalt for terror-oppfordring og –opplæring. Nå vil aktor at ingeniøren skal bli fengslet i tre år.

Ingeniøren selv erkjente ikke straffeskyld da rettssaken startet mot ham i Asker og Bærum tingrett for et par uker siden.

Aker Solutions er en betydelig aktør inn mot norsk olje og gass, og offshore, og 51-åringen arbeidet altså som ingeniør i selskapet da det ble oppdaget at han besøkte det aktoratet mener er ekstreme nettsider. Han er tiltalt for terror-oppfordring og –opplæring.

Det er NRK som omtaler saken på sine nettsider, og aktor mener at den tidligere Aker Solutions-ingeniøren delte en oppskrift på bombe på et nettforum for jihadister og oppfordret samtidig terrorgruppa IS til terror mot jordanske piloter.

Ingeniørens forsvarer, som er ikke ukjente Brynjar Meling, sier til NRK at det klienten har skrevet ikke er straffbart. Meling har tidligere uttalt til statskanalen at 51-åringen er sterkt imot IS, og at målet var å infiltrere terrorgruppa.

Ifølge NRK ble mannen pågrepet på jobb ved Aker Solutions hovedkontor på Fornebu i mai 2015 av PST. Det var hans arbeidsgiver som varslet politiet etter at de oppdaget hans aktivitet på ekstreme nettsider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093