23948sdkhjf

Skipsdåp "ukjent" for folk i Tromsø

Rostein AS døpte på lørdag sitt nybygg «Ro Fortune» i Tromsø. Der er mange lite kunnige med skipsdåp som tradisjon.
Det var flere i Tromsø som uttrykte at de aldri hadde hørt om at man døpte båter, så da var det greit å arrangere dåpen der oppe denne gang, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Ro Fortune er nyeste skipet i en serie som nå teller fem bygg. Serien er levert til avtalt tid fra Larsnes Mek Verksted AS - noe som kommer godt med nå i en travel sommersesong. Ro Fortune skal være stasjonert i Nord-Norge med Troms og Finnmark som viktigste aktivitetsområde.

Alle Rosteins 14 fartøy er utrustet i Norge og rederiets kontraheringer i Norge representerer således store, positive ringvirkninger for norske leverandører innen maritim sektor. Miljøteknologi har vært viktig for Rostein i en årrekke og den siste serien av skip utrustet med trinnvis produksjon av energi med diesel-elektriske generatorer samt mulighet for å kombinere behandling av parasitter uten utslipp, og transport av laks, heter det i en pressemelding.

Skipsdesignet er et resultat av mangeårig utviklingsarbeid mellom rederiet og Skipskompetanse AS i Måløy. Leveransen av Ro Fortune representerer også fortsettelse på mange års samarbeid mellom rederiet og dets laksekunder i Nord-Norge.

Rostein AS

Rostein AS er et familieeid rederi med hovedkontor på Harøya i Sandøy kommune, og utgjør en viktig del av brønnbåt-clusteret i Møre og Romsdal. Selskapet er med sine 14 moderne brønnbåter et av de ledende rederiene for transport av levende laks. Hovedmarkedet er laksenæringen i Norge. Rederiets fokus på erfarent mannskap, innovasjon og sikkerhet har lagt grunnlaget for selskapets sterke posisjon i oppdrettsnæringen. Rostein AS er ISO 9001 og ISO 14001 sertifisert av Bureau Veritas. Rederiets kjerneverdier inkluderer service, sikkerhet og innovasjon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078