23948sdkhjf

Fra metall til hjertepumper

K. Lerøy Metallindustri fra Osterøy slet i motvind da oljeprisen stupte. Nå ser de mot helseindustrien.
– Jeg var kanskje den som var mest skeptisk til dette. Men det var for spennende til ikke å prøve, sier Kjell Lerøy, daglig leder i K. Lerøy Metallindustri, til nettstedet sysla.no.

I over 20 år har selskapet levert komponenter til pumper brukt i oljeproduksjon, men de siste tre årene har selskapet vært tvunget til å nedskalere produksjonen, ganske kraftig – bokstavelig talt, og i overført betydning.

– En ferdig hjertepumpe er mindre enn en fyrstikkeske. Den består igjen av en rekke mindre, svært komplekse deler, forklarer han overfor sysla.no.

Inn på nye forretningsområder
Oljeprisfallet førte til at selskapet så det som helt nødvendig å utforske nye forretningsområder.
I går snakket han om sine erfaringer fra den enorme overgangen som Osterøy-selskapet har gjennomgått - på et frokostmøte i regi av Bergens Næringsråd.

Selv om leveranser til oljeindustrien er selskapets hovedvirksomhet, har det skjedd mye de siste fire årene – etter at han fikk en telefon fra et selskap i helsesektoren, NuHeart.

– Vi ble spurt om vi kunne produsere delene. Det var mindre og langt mer komplekst enn noe vi hadde gjort tidligere, fortalte Lerøy til sysla.no.

Imponert over sine ansatte
I dag utgjør oljerelatert virksomhet om lag 25 prosent av selskapets totale produksjon. Etter mye arbeid de siste årene, har Lerøy nå tro på satsingen.

– Det har vært utrolig imponerende å se hvordan de ansatte har tatt denne utfordringen. De har tilegnet seg enorme mengder ny kompetanse på kort tid. Det var de som fikk meg til å tro på at dette kunne gå, sier Lerøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063