23948sdkhjf

Byggestart med økt norsk arbeid for Johan Sverdrup plattform

I dag kutter Kværner og underleverandører de første stålplatene til det som skal bli utstyrs- og boligplattformen for Johan Sverdrup-feltet.
Byggingen av plattformdekket starter på plan og budsjett. Johan Sverdrup utbyggingen gjennomføres med høy andel norsk verdiskaping. Kværners tiltak for bedre konkurransekraft har ført til at en stor andel av arbeidet med utstyrs - og boligplattformen skal gjennomføres i Norge. Dette gir jevn aktivitet hos Kværner og norske underleverandører, samt et fortsatt høyt antall lærlinger, skriver Kværner i en melding i dag.

I juni 2015 vant Kværner i partnerskap med prosjekteringsselskapet KBR kontrakten for totalleveranse av dekket til utstyrs- og boligplattformen. Den skal også inneholde det avanserte kontrollrommet og systemer som utgjør nervesenteret for alle installasjonene på feltet. I tillegg har Kværner også ansvar for totalleveranser av tre av de fire plattformunderstellene til denne fasen av Johan Sverdrup-utbyggingen.

Det meste av de tre understellene skal bygges ved Kværners spesialiserte anlegg i Verdal. I totalleveransen av det rundt 19 000 tonn tunge plattformdekket skal mye arbeid utføres ved konsernets anlegg på Stord, mens er det lagt opp til at byggingen av boligmodulen utføres av Kværner og KBRs underleverandør Apply på Stord og i Gøteborg.

Det har vært gjennomført en vurdering av å fabrikkere en del seksjoner for dekkets bæreramme og for fundamenter til de tre stålunderstellene i utlandet eller i Norge. Evalueringen har vist at Kværners tiltak for forbedrede kostnader, gjennomføringssikkerhet og kvalitet gjør det effektivt å bygge fundamentene for ett av understellene samt over 1 000 tonn av stålrammen ved henholdsvis Kværners anlegg i Verdal og på Stord. Dette kommer i tillegg til at Kværner Verdal også skal bygge selve understellene, og at Kværner Stord også skal stå for sammenstilling av alle deler av plattformdekket samt annet arbeid.

- Vi har siden prosjektstart jobbet målbevisst med å implementere ytterligere forbedringer for produktivitet og kostnadsnivå. Det betyr at vi i Norge har blitt mer konkurransedyktige på enda flere deler av arbeidet til plattformen. For Kværner betyr dette at antall medarbeidere involvert i arbeidet med plattformdekket og med stålunderstellene øker med over 200 årsverk. På topp vil rundt 2 000 ansatte jobbe med Kværners Johan Sverdrup leveranser. Dette gir samtidig positiv effekt for våre leverandører i Norge, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Kværner har i flere år vært et av selskapene i Norge som har utdannet flest lærlinger. I 2015 hadde Kværner 121 lærlinger.

- Fremtidig verdiskaping og konkurransekraft for Norge og for hele olje- og gassnæringen er avhengig av at vi utvikler kompetanse hos stadig nye generasjoner. Derfor er det viktig for oss at vi klarer å legge opp gjennomføringen av de enkelte Johan Sverdrup-kontraktene slik at en andel av arbeidet som skal utføres i Norge egner seg for lærlinger. Det har vi fått til, når Kværner selv i et krevende marked vil ha over 100 lærlinger innom hos oss både i 2016 og 2017, sier Haugan.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096