23948sdkhjf

Norsk interesse for konkursrammete Northland – havnen i Narvik kan få nøkkelrolle

Tre ulike grupperinger ser på mulighetene for å kjøpe boet etter det konkursrammete gruveselskap.
Konkursforvalteren, Hans Andersson, bekrefter i et intervju med Svenska Dagbladet at det er utvist interesse for det svenske gruveselskapet som gikk konkurs i fjor. Men han vil ikke presisere ytterligere.

– Ja, det kan jeg bekrefte. Men om det er en eller flere, svenske eller utenlandske vil jeg ikke kommentere, sier han til avisen.

Havnen i Narvik viktig
Ifølge nettavisen fremover.no, som henviser til Dagens Næringsliv, dreier det seg blant annet om norske investorer som undersøker mulighetene for et oppkjøp.

Havnen i Narvik spiller en sentral rolle, skriver fremover.no. For at grupperingene skal være interessert i et oppkjøp kreves det at gruvens avtale med Narviks havn kan forlenges. Helst skal forlengningen gjelde i 25 år. I følge den eksisterende avtalen finns en opsjon på forlenging til 2027.

– Vi har knapt nok kommet i gang med dialogen med boet, og vårt fokus er å fortsette denne for å høre bedre hva de tenker om fremtiden – før vi tar stilling til nye aktører, sier styreformann i Narvik havn Hans Larsen til fremover.no og legger til:

– Når det er sagt, er vi klare til å snakke med alle som måtte ønske det.






Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.504