23948sdkhjf

ABB leverer landstrøm til Color Line i Kristiansand

Landstrømsløsningen eliminerer lokal forurensing og kutter klimautslipp for Color Lines SuperSpeed 1 når den ligger til kai i Kristiansand.
Med den nye landstrømsløsningen kopler SuperSpeed seg til strømnettet på land i løpet av få minutter med et av de raskeste tilkoblingssystemene på markedet. Leveransen sluttføres i mai-juni og harmonerer med ABBs ambisjon om å bidra til en energieffektiv og miljøvennlig skipsfart.

- Vi er fornøyde med å få sjansen til å levere nok et landstrømsystem til Color Line, som har vært en pioner i å ta i bruk høyspennings landstrøm i Norge. Å forsyne skip med fornybar energi når de er i havn, er et tiltak som har umiddelbar effekt på det lokale miljøet og forholdene til dem som arbeider om bord og i havnen, og som også har en positiv effekt på klimautslippene. I tillegg kan selskapet kutte sine drivstoffkostnader, sier Sindre Sætre, leder for ABBs marinevirksomhet i Norge.

Leveransen består av forstudier, installasjon av landstrømtilkoblingen og transformator om bord, lavspenningstavle, utvidelse av automatiseringssystem samt høyspennings koblingsanlegg på landsiden i Kristiansand. Color Line planlegger også å utruste søsterskipet SuperSpeed 2 med tilsvarende landstrømsløsning i Larvik i fremtiden.

ABBs system tilfredsstiller fullt ut IEC/ISO/IEE-standardene så vel som alle andre relevante normer. Ved å bruke landstrøm når skipet ligger i havn, kan fartøyet slå av sine hjelpemotorer og dermed eliminere CO2, NOx, SOx og partikkel-utslipp. Det kan bety årlige reduksjoner i utslippene av CO2 og NOx på opptil henholdsvis 2300 og 34 tonn. I tillegg får operatørene redusert drivstofforbruket og kostnadene sine.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093